Παράξενα

01 Δεκεμβρίου 2019 23:47

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Άγιων Βασίληδων (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το ρεκόρ που προσπάθησαν να επιτύχουν και ο απώτερος σκοπός της ετήσιας συνάντησής τους.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Άγιων Βασίληδων (βίντεο)
-

Περίπου 70 Άγιοι Βασίληδες συγκεντρώθηκαν σε πόλη της Βαυαρίας το Σάββατο, προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με τους αγγέλους τους στην παρέλαση που έγινε στη μικρή πόλη.

Ο σκοπός τους δεν ήταν άλλος από το να κατακτήσουν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, την ίδια που είχαν κατακτήσει και πέρυσι, όταν είχαν επιπλέον διαμαρτυρηθεί για την εμπορευματοποίηση της θρησκευτικής γιορτής.

«Η πίστη είναι κάτι όμορφο και ξεχωριστό και θέλω να το αντιπροσωπεύω», δήλωσε ένας από τους Άγιους Βασίληδες, που τόνισε ότι, «ο Άγιος Βασίλης δεν είναι Άγιος τελικά. Και είναι πάντα εκεί για τα παιδιά».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε την πίστη αυτή να πεθάνει», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το έθιμο της συγκέντρωσης των Άγιων Βασίληδων ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια, όταν οι Άγιοι συναντήθηκαν στην περιοχή για μια μπίρα.

Στην πορεία αποφασίστηκε να καθιερωθεί το έθιμο και πέρυσι για πρώτη φορά έκανε την είσοδό του στο Βιβλίο Γκίνες, για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Άγιων Βασίληδων στον κόσμο.

Οι φωνές για την αντίθεση στην εμπορευματοποίησης του «Πατέρα» των Χριστουγέννων, συνεχίζονται.

Στο τέλος τέλος, όμως, δεν είναι όλα για τα ρεκόρ και για τα μετάλλια, αλλά για τα παιδιά. «Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις αυτά τα παιδικά μάτια να λάμπουν», δήλωσε ο Άγιος Βασίλης.