Παράξενα

04 Δεκεμβρίου 2019 10:26

“Τρικούβερτο” γλέντι σε γάμο μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τα χαμόγελα ξεχείλιζαν στο γάμο που έγινε στο σχολείο του καταυλισμού. «Αγαπάμε τη ζωή», διαμήνυσαν οι φιλοξενούμενοί του.

“Τρικούβερτο” γλέντι σε γάμο μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό (βίντεο)
-

Ο νεαρός Μοχάμεντ και η Χάνα αποφάσισαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, μετά από τρία χρόνια αγάπης και τρεις μήνες αρραβώνα.

Το νεαρό ζευγάρι από τη Συρία μένει σε προσφυγικό καταυλισμό στη Χασάκα, στη νοτιοανατολική Συρία και εκεί έκανε και το γάμο του, αφού προέρχονται και οι δύο από την Ρας Αλ- Αΐν, όπου όμως μαίνονται σφοδρές μάχες μεταξύ των Κούρδων και των τουρκικών δυνάμεων.

Για την οργάνωση του γάμου βοήθησαν όλοι, ενώ ήταν προσκεκλημένοι και οι πρόσφυγες των διπλανών σκηνών.

«Την αγαπούσα εδώ και τρία χρόνια, είχαμε αρραβωνιαστεί και 4-5 μέρες αφού αποφασίσαμε να παντρευτούμε άρχισαν οι βομβαρδισμοί.  Μαζέψαμε τα πράγματά μας ενώ η Ρας Αλ Αΐν βομβαρδιζόταν και φύγαμε για την Χασάκα», περιέγραψε την κατάσταση ο νεαρός γαμπρός και συμπλήρωσε: «αισθάνομαι όπως κάθε γαμπρός, αλλά η ευτυχία μας είναι ανεκπλήρωτη, κάτι λείπει ακόμα».

«Νιώθουμε την ευτυχία για την νύφη και τον γαμπρό. Είναι αλήθεια ότι τα σπίτια μας έπαθαν ζημιές και ότι έχουμε εκτοπιστεί, αλλά η ζωή μας δεν σταματά επειδή φύγαμε από τα σπίτια μας και η Τουρκία κατέλαβε τη χώρα μας. Η ζωή συνεχίζεται και θέλουμε να ζήσουμε. Θέλουμε να ζήσουμε και αγαπάμε τη ζωή».

Ο γάμος έγινε σε σχολείο του καταυλισμού και το γλέντι κράτησε για ώρες. Η ευτυχία του ζευγαριού… μεταδόθηκε στους υπόλοιπους πρόσφυγες του καταυλισμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ