Παράξενα

21 Ιανουαρίου 2020 17:07

Έζησαν 65 χρόνια μαζί και πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών!

Διάβασέ μου το...

Μια ιστορία αγάπης από τις λίγες... Η ζωή και η κοινή πορεία του ζευγαριού μέχρι τη στιγμή της τελευταίας ανάσας τους...

Έζησαν 65 χρόνια μαζί και πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών!
-

Ο λόγος για ένα ζευγάρι από τις ΗΠΑ, τον Τζακ και τη Χάριετ, οι οποίοι αφού διένυσαν 65 χρόνια κοινής πορείας, έφυγαν για το «μακρινό ταξίδι» με διαφορά λίγων ωρών!

Ο 86χρονος Τζακ πέθανε πρώτος, στις 3.30 το πρωί, στο γηροκομείο του St. Louis όπου είχε μεταφερθεί μετά από πολλά προβλήματα υγείας του ίδιου και της γυναίκας του. Η 83χρονη Χάριετ πέθανε μόλις οκτώ ώρες αργότερα, ακολουθώντας τον αγαπημένο της σύζυγο…

Το ζευγάρι γνωρίστηκε τις Απόκριες του 1955. Βγήκαν για δείπνο και δεν χωρίστηκαν ποτέ από εκείνη τη μέρα. Παντρεύτηκαν περίπου έξι μήνες αργότερα.

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Χάριετ έσπασε τη λεκάνη και το ισχίο της ύστερα από πτώση της σε βόλτα με τα σκυλιά της. Στην πορεία παρουσίασε άνοια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Arnold και σε κέντρο αποκατάστασης.

Εν τω μεταξύ, ο Τζακ δεν μπορούσε να ζει μόνος στο σπίτι και ενώ αρχικά μετακόμισε στο Woodlands, κατέληξε στο ίδιο γηροκομείο που βρισκόταν η σύζυγός του. Είχε σπάσει, άλλωστε, το λαιμό του και ήταν αδύνατο να αυτοσυντηρηθεί. Στο γηροκομείο τον είχαν μεταφέρει σε ένα δωμάτιο κοντά στην αίθουσα που βρισκόταν η σύζυγός του.

Ακόμα και τότε, περνούσαν ώρες μαζί. Ο ένας σε αναπηρική καρέκλα, ο άλλος στο κρεβάτι, αλλά πάντα με τα χέρια τους δεμένα!

Την Παραμονή των Χριστουγέννων η Χάριετ σταμάτησε να τρώει και να πίνει. Μόλις το έμαθε ο Τζακ, σταμάτησε και εκείνο να τρέφεται. Στις 10 Ιανουαρίου ο ίδιος ενημερώθηκε ότι η σύζυγός του ήταν στα πρόθυρα του θανάτου. Τότε, η νοσοκόμα μετέφερε εκεί τον Τζακ, ώστε να αποχαιρετίσει την αγαπημένη του γυναίκα και σύντροφο.

Τελικά όμως «έφυγε» πρώτα εκείνος και ύστερα από λίγες ώρες τον ακολούθησε η Χάριετ…

Πηγή: cbsnews.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ