Παράξενα

14 Ιανουαρίου 2022 18:21 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιανουαρίου 2022 22:08

Μήλος: Προσγείωση θρίλερ με αεροπλάνο εκτός διαδρόμου (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Περιπέτεια κατά την προσγείωση για τους επιβάτες και το πλήρωμα του ελικοφόρου αεροπλάνου.

Μήλος: Προσγείωση θρίλερ με αεροπλάνο εκτός διαδρόμου (εικόνες)
-

Λαχτάρησαν οι επιβάτες πτήσης της Ολυμπιακής με προορισμό την Μήλο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, περίπου στις 15:30, το αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Μήλος βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του νησιού.

Αιτία ήταν οι ισχυροί πλαγιομετωπικοί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι 20 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό κτήριο του αεροδρομίου του νησιού.

αεροπλάνο - αεροδρόμιο - Μήλος - διάδρομος προσγείωσης

αεροπλάνο - αεροδρόμιο - Μήλος - διάδρομος προσγείωσης

Το αεροπλάνο δεν έχει υποστεί ζημιές και θα επιστρέψει μαζί με το πλήρωμα, που επίσης βίωσε την περιπέτεια, στο «Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

H ανακοίνωση της εταιρείας

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει «Κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42 600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης. Και οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους».

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, σήμερα είχαν προγραμματιστεί δυο πτήσεις για το αεροδρόμιο της Μήλου και υπήρξε καθυστέρηση στην αναχώρηση του πρώτου αεροσκάφους, οι επιβάτες του οποίου ήταν έτοιμοι για απογείωση μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο οποίο συνέβη το ατύχημα, μετά απο το οποίο οι επιβαίνοντες και στα δύο αεροπλάνα οδηγήθηκαν στο κτήριο του αεροδρομίου.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Με ανακοίνωση της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), «ενημερώνει για το περιστατικό με αεροσκάφος που βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Μήλου λόγω ισχυρών πλαγίων ανέμων. Ειδικότερα την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, περί ώρα 15:30, ελικοφόρο αεροσκάφος της ΟΑ, τύπου ATR 42-600 που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Μήλος με είκοσι (20) επιβάτες και τρία (3)μέλη πληρώματος κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση, βγήκε οριακά εκτός διαδρόμου λόγω των ισχυρών πλαγίων ανέμων που έπνεαν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 20 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα, εκκένωσαν το αεροσκάφος με απόλυτη ασφάλεια χωρίς να  αναφερθεί κανένας τραυματισμός. Το  αεροσκάφος ρυμουλκήθηκε και μεταφέρθηκε στον προβλεπόμενο χώρο στάθμευσης στη πίστα του αερολιμένα και το αεροδρόμιο συνέχισε κανονικά την λειτουργία του. Η επόμενη πτήση που ήταν προγραμματισμένη πραγματοποιήθηκε κανονικά. Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ)».

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ενώπιος Ενωπίω” – Μητσοτάκης: Νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Μάιο

Νταβίντ Σασόλι: “Ύστατο χαίρε” παρουσία πολλών ηγετών (εικόνες)

Επίθεση σε καθηγητή ΑΣΟΕΕ: δικάζεται για τοκογλυφία