Κόσμος

21 Ιουνίου 2019 13:45

Βίαιες συγκρούσεις έξω από τη Βουλή της Γεωργίας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Χωρίς τέλος οι διαμαρτυρίες στην Τιφλίδα. «Μάχες» σώμα με σώμα και δεκάδες τραυματίες ο απολογισμός τους.

Βίαιες συγκρούσεις έξω από τη Βουλή της Γεωργίας (βίντεο)
-

Νύχτα βίαιων συγκρούσεων ήταν αυτή που της Πέμπτης στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας με τον απολογισμό των τραυματιών να ξεπερνά τους 70.

Οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από νωρίς, όταν διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, αντιδρώντας σε επίσκεψη Ρώσου βουλευτή και συνεχίστηκαν όλη την ημέρα.

AP - Γεωργία - Τιφλίδα - διαδηλώσεις - Βουλή

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και αντλίες νερού για να απωθήσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές, που τους πετούσαν μπουκάλια και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

AP - Γεωργία - Τιφλίδα - διαδηλώσεις - Βουλή

Η ένταση είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με αφορμή τη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, προεδρεύων της οποίας είναι Ρώσος βουλευτής και ΓΓ και ταμίας, δύο Έλληνες βουλευτές, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην αίθουσα εισέβαλαν βουλευτές ενός εθνικιστικού κόμματος, απαιτώντας να παυθεί ο Ρώσος προεδρεύων και να αναλάβει ο βουλευτής Μιχαηλίδης.

Ρωσία και Γεωργία έχουν διακόψει τους διπλωματικούς δεσμούς τους μετά τον πόλεμο του 2008 και την αναγνώριση, εκ μέρους της Μόσχας, δύο περιοχών που αποσχίσθηκαν, τη Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, όπου σήμερα σταθμεύουν ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.