Χαλκιδική

12 Ιουλίου 2022 08:51 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουλίου 2022 14:23

Χαλκιδική: Αγωνία για τον 28χρονο αγνοούμενο

Διάβασέ μου το...

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τουρίστα από την Βόρεια Μακεδονία. Στην Χαλκιδική και οι γονείς του. Τι δήλωσε η μητέρα του.

Χαλκιδική: Αγωνία για τον 28χρονο αγνοούμενο
-


Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν από το πρωί τρία πλωτά σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, όπως επίσης ομάδες εθελοντών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να «σηκωθεί» και αεροσκάφος του Σώματος.

Οι συνθήκες στην περιοχή των ερευνών είναι ευνοϊκότερες σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” έφτασαν χθες το βράδυ και οι γονείς του 28χρονου αγνοούμενου. Σήμερα το πρωί η μητέρα του 28χρονου βρέθηκε στη βάση της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης ΟΦΚΑΘ στην Περαία. Με το βλέμμα γεμάτο αγωνία ανέφερε στο newsit.gr: «Ξεκίνησα από την Αμερική για να έρθω στην Ελλάδα για να προσπαθήσουμε να βρούμε το παιδί μου. Έχω τεράστια αγωνία και προσμονή. Ευχαριστώ όλους όσους μας βοηθάνε. Και τις Αρχές αλλά και τους εθελοντές. Η ομάδα ΟΦΚΑΘ είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μας και τους ευχαριστώ για όσα κάνουν. Έχουμε πίστη».

Ιβάν: Οι διασώστες με έσωσαν, όχι η μπάλα

Σε ό,τι αφορά τον διασωθέντα φίλο του, Ιβάν, μετά την οδύσσεια της περιπλάνησης επί 19 ώρες στη θάλασσα στα ανοιχτά της Κασσάνδρας, παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, σε καλή κατάσταση. Ο 30χρονος είναι αρκετά ταλαιπωρημένος από την περιπέτεια που έζησε. Ωστόσο, σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι γιατροί για το αν θα λάβει εξιτήριο και θα μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα του και το σπίτι του.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο τουρίστας από τη Βόρεια Μακεδονία, ευχαρίστησε τον κόσμο για τις ευχές.

Λιμενικό σώμα - διάσωση - Χαλκιδική - αγνοούμενοι

«Έμοιαζε πραγματικά σαν βασανιστήριο που δεν τελειώνει. Το σώμα από τα κύματα κατέρρεε από την καταπόνηση των μυών, το θαλασσινό νερό που με χτύπαγε και την αφυδάτωση», περιέγραψε την πολύωρη περιπέτειά του. Και συμπλήρωσε πως, «υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας» αφού, «το χειρότερο είναι ότι δεν σκεφτόμουν». Όσο για τα γεγονότα, «η πρώτη κλήση για βοήθεια ήταν στις 16:13, όταν ήμουν στο νερό προσπαθώντας να ηρεμήσω τον φίλο μου και διασώθηκα λίγο μετά τις 12:00 την επομένη. Αυτό είναι σχεδόν 20 ώρες. Και η μπάλα που βρήκα ήταν μισοφουσκωμένη και ίσια που μπορούσα να την κρατήσω, όμως σίγουρα δεν ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή μου, αλλά οι ομάδες διάσωσης».

Από την πλευρά του ο 25χρονος φίλος του περιέγραψε την περιπέτειά του ως «ταινία θρίλερ» σε δήλωση που έκανε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Ο 28χρονος Μάρτιν, ο 25χρονος Βασίλ και ο 30χρονος Ιβάν επισκέφθηκαν για διακοπές τη Χαλκιδική ερχόμενοι από τη Βόρεια Μακεδονία και συγκεκριμένα από την πόλη των Σκοπίων, ώστε να γιορτάσουν μαζί τα γενέθλια του Ιβάν. Ένα πάρτι γενεθλίων, όμως, που τελικά πήρε δραματική τροπή όταν αποφάσισαν να βουτήξουν στη γνωστή αμμόγλωσα στο Ποσείδι.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – Λινού: Απαραίτητη η 4η δόση για τους ευάλωτους

Πρύτανης ΑΠΘ στον ΑΝΤ1: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ο βίος και το έργο του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO