Χανιά

06 Ιανουαρίου 2020 09:03

Κακοκαιρία “Ηφαιστίων”: κινδύνευσαν κάτοικοι και οδηγοί στην Κρήτη

Διάβασέ μου το...

Κινδύνευσε ηλικιωμένο ζευγάρι σε πλημμυρισμένο σπίτι στα Χανιά. Δύο γυναίκες έζησαν ώρες αγωνίας όταν εγκλωβίστηκαν στο ΙΧ τους.

Κακοκαιρία “Ηφαιστίων”: κινδύνευσαν κάτοικοι και οδηγοί στην Κρήτη
-

Προβλήματα προκάλεσε στην Κρήτη το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», καθώς σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε οχήματα.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έζησε τον τρόμο όταν το πρωί το σπίτι του στα Λιβάδια Χανίων πλημμύρισε. Η ποσότητα των υδάτων ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία έκρινε ότι δεν θα είχε νόημα η απάντληση με τόσο μεγάλη και αδιάκοπη ροή νερού. Έτσι δύο πυροσβέστες απομάκρυναν το ζευγάρι από το σπίτι και το μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Λίγο νωρίτερα, στην περιοχή του Σταλού Χανίων, δύο γυναίκες έζησαν ώρες αγωνίας όταν εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο «έσβησε» και χρειάστηκε η βοήθεια της Πυροσβεστικής για να βγουν από το όχημα και να αποφύγουν τα ορμητικά νερά. Παράλληλα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε πολλές περιπτώσεις για απάντλησης υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» προκάλεσε και κατολισθήσεις Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Οπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογέρης στο kriti24, κομμάτια βράχων αποκολλήθηκαν και έπεσαν σε τμήμα δρόμου στην Εθνική οδό μεταξύ Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου, προς τα Χανιά. Παράλληλα, δήλωσε ότι με μικρούς βράχους, στην Εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου στο ύψος των Νωπηγείων.

Πηγή: neakriti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO