Υγεία - Περιβάλλον

17 Ιουνίου 2019 22:37

Σοκάρουν τα... αλιεύματα από τα νερά του Σηκουάνα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Απίστευτα πράγματα ψαρεύονται από τα νερά του ποταμού της γαλλικής πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Σοκάρουν τα... αλιεύματα από τα νερά του Σηκουάνα (βίντεο)
-

Το χόμπι με τη δουλειά του συνδυάζει ένας δημοτικός υπάλληλος. Ο «Σίρκα», όπως είναι γνωστός από το κανάλι του στο You Tube, συνηθίζει να… ψαρεύει με μαγνήτη και στον Σηκουάνα, για να καθαρίζει τα νερά.

Λόγω της εξέλιξης των μαγνητών, που μπορούν να σηκώσουν μέχρι και 800 κιλά (και στοιχίζουν 100 ευρώ), το χόμπι του ανθίζει.

Η δραστηριότητα του ψαρέματος με μαγνήτη είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στη Γαλλία, όπου προβάλλονται συνεχώς βίντεο προς αυτήν την κατεύθυνση.

 Ο «Σίρκα» όμως, δε είναι καν από το Παρίσι, αλλά από την ανατολική Γαλλία, εκεί όπου δουλεύει καθαρίζοντας ποτάμια από την περιοχή όπου έγιναν μάχες και στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Μέχρι και όπλα έχει «ψαρέψει» από εκεί.

Στην ανατολική και τη βόρεια Γαλλία, ωστόσο, οι ψαράδες με μαγνήτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αφού μπορεί να βγάλουν από το νερό βόμβες ή άλλα επικίνδυνα απορρίμματα.

 Μόλις τον περασμένο Μάιο, άλλωστε, ένας 29χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα από αέριο μουστάρδας που απελευθερώθηκε από βόμβα που έβγαλε από ποτάμι κοντά στα σύνορα της χώρας με το Βέλγιο.

Ο «Σίρκα» είπε ότι από τότε που ξεκίνησε αυτό το χόμπι, έχει πουλήσει τέσσερις τόνους μετάλλου, που όμως του έχουν αποδώσει κάποιες λίγες εκατοντάδες ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ