Υγεία - Περιβάλλον

25 Ιουνίου 2019 13:01

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ανυπόφορες για την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη οι θερμοκρασίες που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες. Πώς δροσίζονται οι… άμαθοι.

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη (εικόνες)
-

Δωμάτια με κλιματισμό σε δημοτικά κτήρια, ανοιχτές πισίνες για βραδινές βουτιές και επιπλέον πηγές δροσερού νερού ετοιμάζουν οι Αρχές της Γαλλίας ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που ήδη πλήττουν τη χώρα.

Τη Δευτέρα τα καταστήματα «ξεπούλησαν» από ανεμιστήρες, καθώς ο υδράργυρος άγγιζε τους 34 βαθμούς, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανέβει κι άλλο.

Ο καύσωνας αναμένεται να πλήξει την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ελβετία και το Βέλγιο, ενώ ειδικά στη Γαλλία «ξυπνούν οι μνήμες» του Αυγούστου του 2003, όταν λόγω των θερμοκρασιών περίπου 15.000 άνθρωποι πήγαν στο νοσοκομείο, με πολλούς από αυτούς, κυρίως ηλικιωμένους να πεθαίνουν.

καύσωνας - Ευρώπη

Το ρεκόρ που έχει καταγραφεί στη Γαλλία είναι 41.5 βαθμοί το 2003. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η θερμοκρασία θα φτάσει στα ύψη σήμερα, Τρίτη.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Γερμανία, όπου ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» στους 30 βαθμούς, ενώ το θερμό κύμα που φτάνει στη χώρα από τη Σαχάρα προς την νότια Ευρώπη θα φτάσει μέσα στην εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ