Υγεία - Περιβάλλον

20 Ιουλίου 2019 18:55

Βρήκαν μέσα στο σπίτι τους 6 μικρές κουκουβάγιες (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Έκπληκτα τα μέλη της οικογένειας, ανακάλυψαν ότι οι θόρυβοι στο πατάρι δεν προέρχονταν από τρωκτικά, αλλά από τα πανέμορφα αρπακτικά

Βρήκαν μέσα στο σπίτι τους 6 μικρές κουκουβάγιες (εικόνες)
-

 

 Στις 15 Ιουλίου, η «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» ενημερώθηκε από την κ. Βονάτσου Πηνελόπη ότι εντόπισε 6 μικρές κουκουβάγιες στο πατάρι του σπιτιού της, στη Νυφίδα Λέσβου.

Συγκεκριμένα η κ. Βουνάτσου είπε ότι άκουγε περίεργους και δυνατούς θορύβους το βράδυ από την οροφή της οικίας της, ανέβηκε να ελέγξει τι γινόταν και είδε έξι μικρές κουκουβάγιες.
Η ΚΙΒΩΤΟΣ απευθύνθηκε άμεσα στο Εργαστήριο Διαχείρισης Βιοποικιλότητας του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση που θα εξυπηρετούσε τόσο την διαμένουσα στην οικία (λόγω της συνεχούς όχλησης που προκαλούσαν τα πουλιά) όσο και την ευζωία τους.

Λέσβος - Κουκουβάγια - ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης

Το Εργαστήριο Διαχείρισης Βιοποικιλότητας ανταποκρίθηκε άμεσα και την επόμενη μέρα (16/07/2019) ερευνητές του εργαστηρίου, οι οποίοι ασχολούνται με την πανίδα του νησιού, μετέβησαν στο σπίτι για επιτόπια έρευνα. Στην οικία βρέθηκαν όντως έξι νεαρά άτομα του είδους Tyto alba (Τυτώ ή Πεπλόγλαυκα). Όλα τα πουλιά ζυγίστηκαν και τους τοποθετήθηκε ειδικό δαχτυλίδι στο πόδι, που έφερε μοναδικό αριθμό, για την παρακολούθησή τους (μέθοδος που εφαρμόζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις). Στη συνέχεια επανατοποθετήθηκαν όλα στο σημείο που βρέθηκαν καθώς είναι κρίσιμη περίοδος για αυτά, ώστε να ολοκληρώσουν την ανάπτυξή τους σωστά (με την παροχή τροφής από τους γονείς) πριν εγκαταλείψουν τη φωλιά τους (το πατάρι του σπιτιού). Από τη στιγμή που θα την εγκαταλείψουν, θα τοποθετηθεί ειδικό ξύλινο κιβώτιο εξωτερικά της οικίας, ώστε την επόμενη χρονιά να υπάρχει έτοιμη θέση για τη φωλιά τους και παράλληλα να αποφευχθεί η όποια όχληση εντός της οικίας.

Τα (νυκτόβια) άγρια αρπακτικά συχνά βρίσκουν καταφύγιο σε απόμερα σημεία των σπιτιών και των αποθηκών, για να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους.