Υγεία - Περιβάλλον

22 Αυγούστου 2019 17:42 Τελευταία ενημέρωση : 22 Αυγούστου 2019 21:27

Διψήφιος ο αριθμός των νεκρών απο τον ιό του Δυτικού Νείλου

Διάβασέ μου το...

Σχεδόν διπλασιάστηκε σε μία εβδομάδα ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους. Σε επιφυλακή τέθηκαν άλλες 4 περιοχές ανά την επικράτεια.

Διψήφιος ο αριθμός των νεκρών απο τον ιό του Δυτικού Νείλου
-

Σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα οι νεκροί στην Ελλάδα απο τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες έχασαν την ζωή τους συνολικά 4 ασθενείς, αυξάνοντας σε 10 τον συνολικό αριθμό των νεκρών απο την επιδημία φέτος.

Όλα αυτά, ενώ ακόμη τέσσερις νομοί, στα κεντρικά και βόρεια της χώρας τέθηκαν σε κατάσταση "συναγερμού" για την επιδημία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση απο τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, "από την αρχή της περιόδου 2019, μέχρι τις 22/08/2019 (15.00μ.μ.), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί
ενενήντα έξι (96) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα πενήντα εννέα (59) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τριάντα επτά (37) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Έχουν καταγραφεί δέκα θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών. 

Απο τα συνολικά 96 κρούσματα, αυτήν την στιγμή νοσηλεύονται συνολικά 15, εκ των οποίων 5 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Φέτος έχουν έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες: Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου,
Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής και Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Οργανισμού, "θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές".

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί -εκτός από τη χώρα μας- και σε: Ουγγαρία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία και Σερβία.