Υγεία - Περιβάλλον

09 Οκτωβρίου 2019 11:01

Σάμος: Κεραυνοί για… καρτ ποστάλ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Μία ιδιαίτερη νύχτα ήταν η προηγούμενη για την Σάμο, με ασταμάτητες καταιγίδες που έκαναν τη νύχτα…μέρα επί ώρες, κατά μήκος της βόρειας ακτής του νησιού.

Σάμος: Κεραυνοί για… καρτ ποστάλ (εικόνες)
-

Η κακοκαιρία που επηρέασε την χώρα μας το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου συνοδεύτηκε από ισχυρές βροχοπτώσεις στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, και ποτιστικές - φθινοπωρινού τύπου -  βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και νωρίς το πρωί της Τρίτης, καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο, καθώς επικράτησε ισχυρή ροή θερμών και υγρών αερίων μαζών, με κατεύθυνση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα παράλια της Τουρκίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της ροής, εκδηλώθηκαν πολύωρες εντυπωσιακές καταιγίδες με μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων στα βόρεια τμήματα της Σάμου, οι οποίες καταγράφηκαν από τον φωτογραφικό φακό του Μανώλη Θράβαλου.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε 30 mm βροχής και ο ανιχνευτής ηλεκτρικών εκκενώσεων «ΖΕΥΣ» κατέγραψε πάνω από 60 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου, αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα ηλεκτρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν μεταξύ νεφών, δηλαδή ήταν αστραπές, οι οποίες δεν ανιχνεύονται από επίγεια συστήματα καταγραφών.

Δείτε μερικές απο τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Μανώλης Θράβαλος την νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Μανώλης Θράβαλος - Σάμος 

Μανώλης Θράβαλος - Σάμος

Μανώλης Θράβαλος - Σάμος

Μανώλης Θράβαλος - Σάμος

Πηγή: meteo.gr, Μανώλης Θράβαλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ