Υγεία - Περιβάλλον

26 Ιανουαρίου 2020 23:46 Τελευταία ενημέρωση : 30 Ιανουαρίου 2020 19:30

Η Κίνα δοκιμάζει φάρμακο για τον νέο κοροναϊό

Διάβασέ μου το...

Για ποια ασθένεια λαμβάνεται σήμερα το σκεύασμα και τι ευελπιστούν να επιτύχουν οι ειδικοί. Νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ.

Η Κίνα δοκιμάζει φάρμακο για τον νέο κοροναϊό
-

Η Κίνα δοκιμάζει ένα φάρμακο που χορηγείται στους φορείς του ιού HIV ως πιθανή θεραπεία για τα συμπτώματα του νέου κοροναϊού ο οποίος εξαπλώνεται ταχύτατα, ανέφερε την Κυριακή μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ζήτησαν το φάρμακο αυτό ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση, είπε η Αντέλε Ινφάντε, μια εκπρόσωπος της εταιρείας που εδρεύει στο Βόρειο Σικάγο.

Το φάρμακο περιέχει έναν συνδυασμό των δραστικών ουσιών λοπιναβίρης και ριτοναβίρης.

Την Πέμπτη το Πεκίνο ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, όμως σύστησε να λαμβάνονται δύο χάπια λοπιναβίρης/ριτοναβίρης και να γίνονται εισπνοές άλφα ιντερφερόνης μέσω νεφελοποιητή δύο φορές την ημέρα.

Οι υγειονομικές αρχές σε όλον τον κόσμο έχουν κινητοποιηθεί για να προλάβουν μια πανδημία, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 2.000 κρουσμάτων στην Κίνα. Μέχρι σήμερα, 56 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Παρατείνονται οι διακοπές των Κινέζων

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τις διακοπές για την Πρωτοχρονιά μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV. Η περίοδος των διακοπών υπό κανονικές συνθήκες θα έληγε στις 30 Ιανουαρίου.

Τα σχολεία, που αυτήν την περίοδο δεν λειτουργούν, θα παρατείνουν επίσης τις διακοπές τους. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες όμως θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας, διευκρίνισε η τηλεόραση.

Πέντε τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι ειναι πέντε τα κρουσματα του νέου κοροναϊού που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσαν απόψε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

"Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα", είπε η Νάνσι Μεσόνιερ, η υπεύθυνη των CDC για τις αναπνευστικές παθήσεις. Όπως διευκρίνισε, είναι σε εξέλιξη οι εργαστηριακές εξετάσεις για περίπου 100 άλλους ασθενείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ