Υγεία - Περιβάλλον

14 Μαρτίου 2020 18:21 Τελευταία ενημέρωση : 14 Μαρτίου 2020 21:56

Κορονοϊός: 228 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Τρεις νεκροί

Διάβασέ μου το...

Σημαντική αύξηση των ασθενών απο τον ιό στην χώρα μας, η οποία μετρά ήδη θανάτους. Προβληματισμός των Αρχών για τον συγχρωτισμό στα σούπερ μάρκετ.

Κορονοϊός: 228 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Τρεις νεκροί
-

Σε 228 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς πιστοποιήθηκαν 38 νέα κρούσματα, ενώ η χώρα μας μετρά ήδη τρεις θανάτους.

Συνολικά, 57 ειναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται, πέντε εκ των οποίων στις ΜΕΘ.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, απο την αρχή της εμφάνισης της επιδημίας στην Ελλάδα, συνολικά οκτώ ασθνείς ανά την χώρα έχουν λάβει εξιτήριο από νοσοκομεία της χώρας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 22 είναι «ορφανά» και μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 3400 δείγματα. 

Το 51% των νοσούντων είναι άνω των 61 ετών, διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, εξέφρασε την ανησυχία του για τον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε σήμερα στα σούπερ μάρκετ, ζητώντας από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να αποφεύγεται ο συνωστισμός όπου ειναι εφικτό. 

Το μεσημέρι, σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τον συγχρωτισμό στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τρεις θάνατοι στην Ελλάδα

Κατέληξε το πρωί του Σαββάτου ο 67χρονος Ζακυνθινός που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του νησιού.

Ο 67χρονος είχε εισαχθεί την Πέμπτη στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα και νοσηλευόταν στην ειδική μονάδα απομόνωσης διασωληνωμένος.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι είχε εκπνεύσει και ένας υπερήλικας στην Βόρεια ΕλλάδαΑυτός ήταν ο δεύτερος νεκρός στην Ελλάδα, μετά τον άτυχο 66χρονο συντασξιούχο εκπαιδευτικό, ο οποίος εξέπνευσε στο Νοσοκομείο του Ρίου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ