Υγεία - Περιβάλλον

28 Μαρτίου 2020 08:59 Τελευταία ενημέρωση : 28 Μαρτίου 2020 14:50

Κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι νεκροί στην χώρα

Διάβασέ μου το...

Ακόμα ένας νεκρός στην Καστοριά που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Μεγάλη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι νεκροί στην χώρα
-

Ένας 89χρονος κατέληξε τα ξημερώματα α στο νοσοκομείο της Καστοριάς ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων από τον κορονοϊό στη χώρα μας στους 29, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο άτυχος άνδρας, είχε προβλήματα υγείας και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού και τη χορήγηση αντιικού φαρμάκου πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. 

Ο 89χρονος είναι ο πέμπτος νεκρός που χάνει τη μάχη από τον φονικό ιό στην πόλη των 13.500 κατοίκων.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση χθες από τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, μέχρο χθες το απόγευμα επιβεβαιώθηκαν 74 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ασθενών από COVID-19 σε 966. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 28 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από τον φονικό ιό. Μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 73 έτη. Από τους νεκρούς 23 είναι άνδρες και πέντε είναι γυναίκες.

Επίσης, 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι 65 εκ των οποίων βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ένα ποσοστό της τάξης του 86% των νοσούντων είναι άνδρες με υποκείμενο νόσημα. Το ευχάριστο, ωστόσο, είναι ότι 52 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν γίνει συνολικά 13.477 τεστ για κορονοϊό στη χώρα μας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ