Υγεία - Περιβάλλον

18 Ιουλίου 2020 18:00 Τελευταία ενημέρωση : 18 Ιουλίου 2020 21:02

Κορονοϊός: 19 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας. Πόσα είναι τα εισαγόμενα κρούσματα.

Κορονοϊός: 19 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
-

Ακόμη 19 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το προηγούμενο 24ώρο στην Ελλάδα, εκ των οπιοίων κανένα στις πύλες εισόδου της χώρας. Απο τα 19 κρούσματα, τα 3 κρούσματα ειναι εισαγόμενα και αφορούν επισκέπτες της χώρας, που μετέβησαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, που εξεδόθη το απόγευμα του Σαββάτου, αναφέρεται:

"Σήμερα ανακοινώνουμε 19 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3983, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1088 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2044 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".

Ο "χάρτης" των κρουσμάτων

Εκτός από τα 3 κρούσματα που αφορούν επισκέπτες της χώρας, που μετέβησαν αυτοβούλως για έλεγχο, τα υπολοιπα 16 κρούσματα εντοπίστηκαν:

  • 9 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Ανακούφιση από τα τεστ σε Βρετανούς τουρίστες

Την ίδια ώρα, ανακούφιση προκαλούν τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ που έγιναν τις πρώτες ημέρες μετά την επανέναρξη των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 15 Ιουλίου έγιναν 1.366 τεστ σε επιβάτες που ταξίδεψαν απευθείας από βρετανικά αεροδρόμια στη χώρα μας. Στις 16 Ιουλίου έγιναν 1.437 τεστ. Τα αποτελέσματα όλων των τεστ, και των δύο ημερών, ήταν αρνητικά. 

Υποχρεωτική η μάσκα στα σούπερ μάρκετ

Επίσης, από σήμερα είναι υποχρεωτική, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές. Μάλιστα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να τηρούν τα μέτρα και αν ένας πελάτης δεν έχει μάσκα να του προσφέρουν, τονίζοντας ότι η μάσκα θωρακίζει από τον κορονοϊό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ