Υγεία - Περιβάλλον

03 Ιανουαρίου 2021 19:12 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιανουαρίου 2021 21:56

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού από τη Βρετανία εντοπίστηκε στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Σε ποια περιοχή της χώρας μας εντοπίστηκε το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που σχετίζεται με πολύ υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού από τη Βρετανία εντοπίστηκε στην Ελλάδα
-

Ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού, με τα μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία και σχετίζεται, σύμφωνα με επιστημονικές πηγές, με πολύ υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής ο Τάσος Τέλλογλου, το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε τουλάχιστον 4 κρούσματα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα σε ομάδα από 6 άτομα, τα οποία ταξίδεψαν στην χώρα μας από το Λονδίνο (σημ: δύο εξ αυτών προερχόμενα από επίσκεψη στην Ταϊλάνδη) Πρόκειται για φορείς του κορονοϊού, οι οποίοι ήταν όλοι τους ασυμπτωματικοί, αλλά εντοπίστηκαν με αυξημένο ιιικό φορτίο. 

Ο εντοπισμός κρουσμάτων κορονοϊού με το μεταλλαγμένο στέλεχος, φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση που ανακοινώθηκε το Σάββατο για ακόμη πιο αυστηρό lockdown.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν και αποφάσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ