Υγεία - Περιβάλλον

13 Απριλίου 2021 18:35 Τελευταία ενημέρωση : 13 Απριλίου 2021 20:22

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τρίτης

Διάβασέ μου το...

Ρεκόρ θανάτων για το 2021 και έκρηξη διασωληνωμένων στη χώρα μας. Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα. Αναλυτικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τρίτης
-

Μακραίνει η "μαύρη" λίστα των θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, όπου την Τρίτη σημειώθηκε νέο ρεκόρ για το 2021 με 93 νέες απώλειες.

Μακρύς είναι και ο κατάλογος με τους διασωληνωμένους συμπολίτες μας στις ΜΕΘ της επικράτειας καθώς ξεπέρασαν σε ένα 24ωρο τους 800.

Από το σύνολο των 4.033 νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ, 19 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αττική οι νέες μολύνσεις, σε ένα 24ωρο, έφθασαν τις 1812 και στη Θεσσαλονίκη τις 554. Τριψήφιος είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε Κοζάνη και Λάρισα. "Έκρηξη" κρουσμάτων εντοπίζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ προβληματισμός επικρατεί σε Εύβοια, Μαγνησία και Καβάλα.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 76070 τεστ κορονοϊού, ενώ στο 5,3% έφθασε η θετικότητα στη χώρα μας. Οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία στην Ελλάδα αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα των μετρήσεων του ιικού φορτίου στα λύματα πολλών περιοχών της χώρας.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα:

κορονοϊός - κρούσματα - περιφερειακές ενότητες

Η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”: Μία λαμπάδα … ένα Χαμόγελο (εικόνες)

Self test για Πάσχα στο χωριό: το σχέδιο της Κυβέρνησης

Τρίτη και 13: η “γρουσουζιά” και οι προλήψεις


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ