Υγεία - Περιβάλλον

20 Ιουλίου 2022 10:30 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουλίου 2022 16:43

Φωτιά στην Πεντέλη: τραυματίας με εγκαύματα στο 60% του σώματος του

Διάβασέ μου το...

Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του άνδρα. Ακόμη δύο τραυματίες εξετάστηκαν από γιατρούς του “Γ. Γεννηματάς”

Φωτιά στην Πεντέλη: τραυματίας με εγκαύματα στο 60% του σώματος του
-

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου "Γεώργιος Γεννηματάς":

"Στην εφημερία της 19/7/2022, προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς που αφορούσαν την Πλαστική Χειρουργική, από τη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη.

Ο ασθενής Μ.Ε. ετών 54 προσήλθε με ίδιο μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα, με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή. 

Ασθενής Α.Ν. θήλυ, 28 ετών, από την περιοχή της Πεντέλης,  προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν Σωτηρία για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και  ανέφερε  ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία. 

Ασθενής Β.Γ. άρρεν 35 προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής". 

Θάνος Πλεύρης - νοσοκομείο Γεννηματά

O Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το νοσοκομείο και ενημερώθηκε για την κατάσταση των ασθενών που προσήλθαν στο νοσοκομείο και ειδικότερα για τον ασθενή που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων. Το νοσοκομείο παραμένει σε ετοιμότητα.


Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του ΕΚΑΒ:

"Με Ασθενοφόρα, Κινητές Ιατρικές Μονάδες και Όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών) έχουν διακομισθεί συνολικά 34 ασθενείς σε Νοσοκομεία ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Διακομιδές ΕΚΑΒ:

Σύνολο: 34

Αναλυτικά:

  • 1 στο Γ. Γεννηματάς,
  • 5 στο Ιπποκράτειο,
  • 23 στον Ερυθρό Σταυρό,
  • 1 στο Σωτηρία,
  • 1 στο ΚΑΤ, ενώ
  • 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά & ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ

Εκκενώσεις πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Από τις εκκενώσεις που έγιναν α) από τις Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), β) από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) και από την Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακ το ΕΚΑΒ διακόμισε σε Νοσοκομεία μόνο τους φιλοξενούμενους που είχαν ανάγκη.

3 στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) ενώ οι υπόλοιποι εκκενώθηκαν με ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας.


Gallery

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ