Υγεία - Περιβάλλον

21 Φεβρουαρίου 2023 09:18 Τελευταία ενημέρωση : 21 Φεβρουαρίου 2023 21:12

Στρεπτόκοκκος: Τα συμπτώματα στα παιδιά που πρέπει να προσέχουν οι γονείς (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε στον ΑΝΤ1 η Άννα Παρδάλη για τον πρώτο θάνατο παιδιού στην Ελλάδα από στρεπτόκοκκο, την οστρακιά, την αμυγδαλίτιδα και τα σημάδια στο παιδί που νοσεί, που πρέπει να “υποψιάζουν” τους γονείς.

Στρεπτόκοκκος: Τα συμπτώματα στα παιδιά που πρέπει να προσέχουν οι γονείς (βίντεο)
-

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Τρίτη η Άννα Παρδάλη, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Παιδιάτρων Αττικής, αναφορικά με τον πρώτο θάνατο παιδιού στην Ελλάδα από στρεπτόκοκκο, κρούσματα του οποίου παρουσιάζουν έξαρση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως επεσήμανε η παιδίατρος, «συνήθως, αν “ξεφύγει” o στρεπτόκοκκος, προκαλεί σηψαιμία», σημειώνοντας ότι «εκκρίνεται μια τοξίνη, που δηλητηριάζει τον οργανισμό».

Η κ. Παρδάλη απέδωσε στον κορονοϊό, τα μέτρα προστασίας και την καραντίνα των προηγούμενων ετών την άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων στρεπτόκοκκου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλη αυτή η έξαρση είναι μια μετενέργεια της πανδημίας».

Όπως εξήγησε, «συνηθέστερη στην Ελλάδα είναι η αμυγδαλίτιδα, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια αντιβίωση. Το σημαντικό είναι έγκαιρα να υποψιαστεί ο γονιός. Εάν το παιδί έχει πυρετό ή πονάει ο λαιμός του ή έχει ένα εξάνθημα, πρέπει οι γονείς να επικοινωνούν με τον παιδίατρο. Το εξάνθημα το κάνει η οστρακιά, που είναι μια εκδήλωση της νόσου, που θεραπεύεται με απλή αντιβίωση».

Παρακολουθήστε όσα είπε η Άννα Παρδάλη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον πρώτο θάνατο παιδιού στην Ελλάδα από στρεκτόκοκκο και όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι γονείς:

Ειδήσεις σήμερα:

Τιμολόγια ρεύματος - Μάρτιος: μικρές μειώσεις από τους παρόχους

Market pass: Η πλατφόρμα, οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι (παραδείγματα)

Σεισμός - Τουρκία: φονικά τα 6,4 Ρίχτερ της Δευτέρας (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ