Υγεία - Περιβάλλον

01 Σεπτεμβρίου 2023 13:31 Τελευταία ενημέρωση : 01 Σεπτεμβρίου 2023 19:59

Κορονοϊός: Νέο εμβόλιο της Pfizer - Ποιοι μπορούν να το κάνουν

Διάβασέ μου το...

Έρχεται το επόμενο διάστημα η παραγγελία στην Ελλάδα. Τι πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν ετήσιο εμβόλιο γρίπης.

Κορονοϊός: Νέο εμβόλιο της Pfizer - Ποιοι μπορούν να το κάνουν
-

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Παρασκευή το προσαρμοσμένο εμβόλιο «Comirnaty XBB.1.5» που παρασκεύασε η Pfizer για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, προχωρώντας στην τρίτη προσαρμογή του αρχικού της σκευάσματος ώστε να ανταποκριθεί στις νέες παραλλαγές, όπως ανακοίνωσε η Ελληνίδα Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με το προηγούμενες συστάσεις του EMA και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 5 ετών που χρειάζονται εμβολιασμό θα πρέπει να λαμβάνουν μία εφάπαξ δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους για την COVID-19.

Αναλυτικά η κ. Κυριακίδου ανακοίνωσε: «Χαιρετίζω αυτήν την πολύ έγκαιρη έγκριση του προσαρμοσμένου εμβολίου για την COVID, το οποίο θα στοχεύει σε αναδυόμενες και εξαπλούμενες παραλλαγές. Η COVID-19 θα κυκλοφορεί παράλληλα με την εποχική γρίπη κατά την επερχόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αυτή η πιθανή διπλή απειλή θα θέσει τα ευάλωτα άτομα σε αυξημένο κίνδυνο και θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ο εμβολιασμός είναι το πιο αποτελεσματικό μας εργαλείο κατά των δύο ιών, και ως εκ τούτου ενθαρρύνω όλους όσοι το δικαιούνται, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, να ακολουθήσουν τις επιστημονικές συστάσεις και να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό».

Ειδήσεις σήμερα

Ρόδος: 33χρονη κατήγγειλε τον πεθερό της για βιασμό!

Κρήτη: Κατήγγειλε βιασμό του από 4 άνδρες - Κατέγραφαν σε βίντεο τις πράξεις τους

Σκότωσε την κόρη του γιατί δεν ήθελε τον γαμπρό που της διάλεξε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ