ΔΝΤ

02 Μαΐου 2017 21:32

Τόμσεν: χρειάζεται αξιόπιστη στρατηγική για το ελληνικό χρέος

Καλωσορίζοντας την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους.

Τόμσεν: χρειάζεται αξιόπιστη στρατηγική για το ελληνικό χρέος

Αξιόπιστη στρατηγική για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχτεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσω του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πόουλ Τόμσεν.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε συγκεκριμένα ότι το ΔΝΤ «καλωσορίζει την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας σ’ ένα πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι θα επιτρέψει τη δημοσιονομική πολιτική να γίνει πιο φιλική στην ανάπτυξη».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον, Θανάσης Τσίτσας, ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στην Αθήνα θα διευρύνει τη φορολογική βάση, θα μειώσει τα φορολογικά βάρη και θα εξορθολογήσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στη στήριξη των ασθενέστερων. Όλα τα παραπάνω έχουν στόχο στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου και γι’ αυτό, όπως ανέφερε, το ΔΝΤ ζητά από τους Ευρωπαίους μια αξιόπιστη στρατηγική για το χρέος.

«Όλα αυτά πρέπει να πάνε χέρι-χέρι με μια αξιόπιστη στρατηγική που θα περιγράφει το πώς θα επιτευχτεί βιωσιμότητα του χρέους» τόνισε ο Πόουλ Τόμσεν, επαναλαμβάνοντας ότι το ΔΝΤ χρειάζεται διαβεβαιώσεις για τα μέτρα καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εγκριθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου και να επιστρέψει με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα.

VIDEO