Γενικά

08 Αυγούστου 2018 11:52

Μύκονος: η επιχείρηση “Τρίαινα” έβγαλε… λαβράκια!

Ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ, POS συνδεδεμένα στην Ελβετία και κατάμεστο εστιατόριο που δεν είχε κόψει απόδειξη όλη μέρα, μεταξύ των ευρημάτων.

Μύκονος: η επιχείρηση “Τρίαινα” έβγαλε… λαβράκια!

Του Νίκου Ρογκάκου

Ασφαλισμένους στο ισπανικό …ΙΚΑ , POS συνδεδεμένα απευθείας με Ελβετία, εμπορεύματα χωρίς τιμολόγια και υπηρεσίες χωρίς αποδείξεις. Ορισμένες από τις  παραβάσεις οι οποίες εντοπίστηκαν στη Μύκονο στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα» κάνουν τους ελεγκτές της Φορολογικής Διοίκησης να μην πιστεύουν στα μάτια τους και να απορούν εάν είναι σύννομο εργαζόμενος στην Ελλάδα να ασφαλίζεται σε άλλη χώρα της Ε.Ε…

Το διπλό λαβράκι των ασφαλισμένων στο εξωτερικό με παράλληλη αποστολή των εισπράξεων μέσω POS απευθείας στην Ελβετία εντοπίστηκε σε καταστήματα μεγάλης εταιρείας στη Μύκονο.

Στη Χώρα της Μυκόνου, το συγκεκριμένο κατάστημα αναφέρουν πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίστηκε με 2 POS τα οποία έστελναν τις πληρωμές από κάρτες στην Ελβετία ενώ την ίδια πρακτική ακολουθούσε και άλλο κατάστημα της ίδιας εταιρείας ποι λειτουργούσε σε άλλο χώρο. Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση διαπιστώθηκε πως και οι Ισπανοί εργαζόμενοι του στο χώρο, ήταν ασφαλισμένοι στο ισπανικό ΙΚΑ.

Σε κέντρο στην Παράγκα, του 48ωρου λουκέτου που  επιβλήθηκε είχε προηγηθεί έλεγχος στη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ ενώ στο κατάστημα πώλησης τουριστικών ειδών στον ίδιο χώρο όλα τα εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς…

Μύκονος - φοροδιαφυγή - λουκέτο

Στη χώρα της Μυκόνου, γνωστό εστιατόριο έμεινε χωρίς ημερήσιες εισπράξεις. Κατασχέθηκαν εισπράξεις 19.000 ευρώ (!) διότι το μαγαζί χρωστούσε στην εφορία 380.000 ευρώ. Τα χρέη ήταν ληξιπρόθεσμα και μη ρυθμισμένα και ενεργοποίησαν το μέτρο της κατάσχεσης απευθείας από το Ταμείο.

VIDEO