Δράμα

21 Ιουνίου 2019 11:16

Με τιμές αρχηγού κράτους η Δράμα υποδέχθηκε την Τίμια Ζώνη

Διάβασέ μου το...

Το ιερό θησαύρισμα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στη πλατεία Ελευθερίας, παρουσία Αγήματος της Φρουράς Δράμας.

Με τιμές αρχηγού κράτους η Δράμα υποδέχθηκε την Τίμια Ζώνη
-

Με τιμές αρχηγού κράτους η Δράμα υποδέχθηκε την Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, την οποία κόμισε ο Γέροντας Εφραίμ.

Το ιερό θησαύρισμα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στη πλατεία Ελευθερίας, παρουσία Αγήματος της Φρουράς Δράμας, τοπικών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, του ιερού κλήρου και πλήθους ευσεβούς λαού.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθως έγινε η μετάβαση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε Δοξολογία.

Ο ναός, θα είναι ανοιχτός έως την Κυριακή 23 Ιουνίου, από τις 6:00 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών

Tην Παρασκευή, 21 Ιουνίου θα τελεστεί στις 7 το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός της Τιμίας Ζώνης. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα γίνει Παράκληση και στις 9 το βράδυ Αγρυπνία.

Το Σάββατο, 22 του μηνός θα τελεστεί στις 7 το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράκληση, ενώ στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, 23 Ιουνίου θα τελεστεί Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 10.30 έως τις 11.00 θα γίνει λιτάνευση της Τιμίας Ζώνης. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράκληση και αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης.

υποδοχή Τίμιας Ζώνης - Δράμα

υποδοχή Τίμιας Ζώνης - Δράμα

υποδοχή Τίμιας Ζώνης - Δράμα

υποδοχή Τίμιας Ζώνης - Δράμα

Πηγή: dogma.gr

VIDEO