Μεσσηνία

14 Ιουνίου 2023 06:36 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιουνίου 2023 10:13

Πύλος: Ναυάγιο σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβατών

Διάβασέ μου το...

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο αλιευτικό, οι οποίοι αρχικώς αρνήθηκαν την ελληνική βοήθεια.

Πύλος: Ναυάγιο σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβατών
-

Σε εξέλιξη είναι από την νύχτα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), ευρεία επιχείρηση διάσωσης αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού αλλοδαπών, μετά από ανατροπή αλιευτικού σκάφους σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια, νοτιοδυτικά της Πύλου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 1 παραπλέον πλοίο του Λιμενικού Σώματος και τρία παραπλέοντα σκάφη, τα οποία είναι ήδη στο σημείο.

Σπεύδουν επίσης, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ακόμη τρία παραπλέοντα πλοία.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, εντάσεως 2 με 3 μποφόρ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, πάνω από 80 άνθρωποι περισυνελέγησαν από την θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στα διεθνή ύδατα.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη)· οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές. Οι διασωθέντες αναμένεται να μεταφερθούν στην Καλαμάτα.

Ακόμη ένα σκάφος με μετανάστες νότια της Κρήτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος νότια της Κρήτης όπου εντοπίστηκε ιστιοφόρο σκάφος με δεκάδες παράτυπους μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σκάφος επιβαίνουν 80 άνθρωποι που αναμένεται μεταφερθούν ή στους καλούς λιμένες η στην Αγία Γαλήνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Τετάρτη

Νιγηρία: Πολύνεκρο ναυάγιο σε ποταμό - Καλεσμένα σε γάμο τα θύματα

Ναρκωτικά: Μεγάλη ποσότητα χασίς βρέθηκε σε σπίτι (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO