Θεσσαλονίκη

03 Ιουλίου 2023 10:01

Θεσσαλονίκη: βόας έκανε... βόλτες στην Τούμπα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ανάστατοι οι περίοικοι κάλεσαν για βοήθεια. Τι διαπιστωσαν οι ειδικοί για τα "σημάδια" που έφερε το φίδι. Τι αναφέρουν στον ΑΝΤ1 για την εγκατάλειψη ζώων.

Θεσσαλονίκη: βόας έκανε... βόλτες στην Τούμπα (εικόνες)
-

Ένας βόας εντοπίστηκε να περιφέρεται σε πάρκο της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη και μέλη της ομάδας Animal Rescue and Defence Squad, κλήθηκαν στο σημείο για να παραλάβουν το φίδι, το οποίο εικάζεται ότι ήταν οικόσιτο.

Ο μικρός βόας είχε πολλές εκδορές από γάτες ήταν αφυδατωμένο.

Σύμφωνα και με τα υρήματα της ακτινογραφία που του έγινε, το φίδι έχει πιθανό κάταγμα σε σπόνδυλο.

"Πιθανότατα άλλη μια εγκατάλειψη.. Δεν έχουμε πια λόγια για τις τόσες εγκαταλείψεις ζώων..", αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Θεσσαλονίκη - βόας

Θεσσαλονίκη - βόας

Θεσσαλονίκη - βόας

« Δεχτήκαμε κλήση από το 100 για ερπετό οχιά σε πάρκο της Τούμπας. Όταν φτάσαμε εκεί αναγνωρίσαμε έναν μικρό βόα constrictor. Το ζώο έχει πολλές εκδορές από γάτες είναι αφυδατωμένο και όπως έδειξε η ακτινογραφία έχει πιθανό κάταγμα σε σπόνδυλο. Πιθανότατα άλλη μια εγκατάλειψη.. Δεν έχουμε πια λόγια για τις τόσες εγκαταλείψεις ζώων..», όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η ομάδα.

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Δευτέρα ο Στέλιος Γερονυμάκης, απο το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων για την κατάσταση του τραυματισμένου βόα, αλλά και τα απανωτά περισταιτκά με φίδια των τελευταίων ημερών

VIDEO