Έβρος

08 Ιανουαρίου 2024 12:39

Κακοκαιρία - Έβρος: Ανεμοστρόβιλος “πήρε και σήκωσε” χωριό της περιοχής (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τι ζημιές προκάλεσε στο πέρασμά του ο πανίσχυρος άνεμος και πόσο γρήγορα θα γίνουν καταγραφή και αποζημίωση.

Κακοκαιρία - Έβρος: Ανεμοστρόβιλος “πήρε και σήκωσε” χωριό της περιοχής (εικόνες)
-

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές φαινόμενο ήρθαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι κάτοικοι στο Αμόριο Έβρου κοντά στο Σουφλί, αφού ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το χωριό, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, στην πλατεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

ΈΒΡΟΣ - ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της τοπικής ενημερωτική ιστοσελίδας evros-news.gr , ο ανεμοστρόβιλος που είχε μεγάλη ένταση, ξεκίνησε από την είσοδο του χωριού και κινήθηκε παράλληλα στην εθνική οδό, τον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, όπου έπληξε τα πάντα σε μια απόσταση αρκετών μέτρων. Ξήλωσε τις στέγες σπιτιών που είναι οι περισσότερες κεραμοσκεπές, ξερίζωσε ή έσπασε δέντρα, παρέσυρε κάδoυς, έσπασε πινακίδες και τζάμια, ενώ σκόρπισε παντού κλαδιά, κεραμίδια και άλλα αντικείμενα.

ΈΒΡΟΣ - ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ

Άμεσα, συνεργεία του Δήμου Σουφλίου με μηχανήματα ξεκίνησαν τον καθαρισμό της περιοχής από τα υλικά και τα σπασμένα δέντρα και κλήθηκαν οι μηχανικοί για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών. Με βάση την καταγραφή αυτή, θα υποβληθεί αίτημα για αποκατάσταση και αποζημιώσεις.

ΈΒΡΟΣ - ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ

Οι ζημιές είναι πολλές στις στέγες αρκετών σπιτιών και επειδή επίκειται βαρύς χειμώνας και δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι είναι έντονα προβληματισμένοι. Μάλιστα αν και μεγάλοι σε ηλικία οι περισσότεροι, αναφέρουν πως κάτι παρόμοιο δεν είχαν ξαναζήσει. Η ένταση του ανεμοστρόβιλου ήταν τεράστια και ταρακουνούσε τα πάντα στο διάβα του.

ΈΒΡΟΣ - ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ

Πηγή: Evros-news.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μπαπέ: Εκεί θα “κλείσει” την καριέρα του

Αγρίνιο: Έδειρε τη μάνα του και την έστειλε στο νοσοκομείο

Χρυσές Σφαίρες – “Poor Things”: Βραβεία σε Γιώργο Λάνθιμο και Έμμα Στόουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO