Πολιτική

26 Νοεμβρίου 2015 20:53

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’ απένειμε στον Πρωθυπουργό τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου.

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Την συμβολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο Πατριάρχης τόνισε ότι η επίσκεψή του έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι χριστιανοί στην περιοχή, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα προσβλέπουν στην Ελλάδα για την ασφάλειά τους.

Ο κ. Θεόφιλος αναφέρθηκε στον ιστορικό ρόλο του Πατριαρχείου και στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει αιώνες τώρα για την διαφύλαξη της ορθοδοξίας, ενώ σημείωσε και τον ρόλο του Πατριαρχείου στην αρμονική συμβίωση διαφορετικών θρησκειών στην ιστορική πόλη.

Απαντώντας, ο Πρωθυπουργός σημείωσε την αξία του διαθρησκευτικού διαλόγου για την ειρήνη και την συνύπαρξη, καταδίκασε για μια ακόμη φορά τις εκδηλώσεις θρησκευτικού μίσους και βίας και κάλεσε τον Πατριάρχη να συνεχίσει την προσπάθεια για την ενίσχυση του διαλόγου και την ειρηνική συνύπαρξη των τριών διαφορετικών, μονοθεϊστικών θρησκειών, των Χριστιανών, των Μουσουλμάνων και των Ιουδαίων.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τα έργα αναστήλωσης του Πατριαρχείου.

Αλέξης Τσίπρας - Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο - Πανάγιος Τάφος

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απένειμε στον πρωθυπουργό τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Πατριαρχείο, ενώ επισκέφθηκε και τον Πανάγιο Τάφο.

Με την επίσκεψη αυτή, ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και αργότερα απόψε, επιστρέφει στην Αθήνα.