Γενικά

16 Φεβρουαρίου 2019 18:30

O Κουκοδήμος, το Μαξίμου και το… “τέταρτο μνημόνιο”

Δηλώσεις, επιθετικές ανακοινώσεις, διευκρινίσεις, «παρερμηνείες» και «διαστρεβλώσεις»…

O Κουκοδήμος, το Μαξίμου και το… “τέταρτο μνημόνιο”

"Χαρτοπόλεμος" με αφορμή συνέντευξη του Κώστα Κουκοδήμου. Ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ, μιλώντας στο Flash Radio 99.4, είπε πως «τον Οκτώβριο αν αναλάβει με το καλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου του Μητσοτάκη»

Η αναφορά σε 4ο μνημόνιο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και ο κ. Κουκοδήμος εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση καταλογίζοντας σε μερίδα του Τύπου «παρερμηνεία» και «διαστρέβλωση» των δηλώσεών του.

Όπως εξηγεί μοναδικός του στόχος με όσα είπε ήταν να καυτηριάσει την κάκιστη εικόνα της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και τομείς λειτουργίας. Ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ αποδίδει σε «σκωπτικό ύφος» την αναφορά του στο «4ο μνημόνιο», τονίζοντας πως «η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα με την πολιτική της σε απόλυτο αδιέξοδο».

Στην διευκρινιστική δήλωση του, ο Κώστας Κουκοδήμος αναφέρει «επειδή μέρος των δηλώσεων μου παρερμηνεύθηκε και επιχειρείται από μερίδα του τύπου να διαστρεβλωθεί βάναυσα οφείλω να πω τα εξής: Το ύφος και το πνεύμα του προφορικού μου λόγου στη συνέντευξη που παραχώρησα είχε μοναδικό στόχο να καυτηριάσει την κάκιστη εικόνα της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και τομείς λειτουργίας. Η αναφορά μου στο 4ο μνημόνιο είχε όπως μπορεί να αντιληφθεί κάθε νοήμων άνθρωπος, σκωπτικό ύφος. Τόνισα πως η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα με την πολιτική της σε απόλυτο αδιέξοδο. Με παροχές προεκλογικού χαρακτήρα και προκειμένου να κλέψει πολιτικό χρόνο και να φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο, λόγω της κακής της εικόνας για το Μακεδονικό. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να μη βλέπουν την αλήθεια. Κι αυτή είναι πως η Ν.Δ. αποτελεί την πολιτική επιλογή των Ελλήνων και πολύ σύντομα αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη».

«Θέλει ο Κυριάκος να κρυφτεί  και ο Κουκοδήμος δεν τον αφήνει»

Την ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ σχολίασε το Μαξίμου τονίζοντας πως «Θέλει ο Κυριάκος να κρυφτεί  και ο Κουκοδήμος δεν τον αφήνει».

Όπως επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού «ο βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι “ίσως αναγκαστεί να μπει και σε ένα τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”.  Ένα μνημόνιο που θα υλοποιεί προφανώς τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για ασφαλιστικό Πινοσέτ, επαναφορά του 1 προς 5, αντί του 1 προς 1 που πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, επιστροφή στην εργασιακή ζούγκλα, κατάργηση του... ξεπερασμένου οκταώρου, επίθεση στην αμοιβή της εργασίας και άλλα “αναπτυξιακά” μέτρα, υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών».

«Το γεγονός ότι ο κ. Κουκοδήμος, μετά από εντολή της Πειραιώς, προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, απλώς επιβεβαιώνει ότι στη ΝΔ οι αντιλαϊκές εμμονές συμβαδίζουν με την πολιτική γελοιότητα» καταλήγει το Μαξίμου

VIDEO