Πολιτική

29 Μαΐου 2019 10:39

Πρόωρες εκλογές, γκρίνιες και επόμενα βήματα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Διάβασέ μου το...

Εκλογές στις 7 Ιουλίου θέλει ο Τσίπρας. Αιχμές για συμπεριφορές στελεχών και γκρίνια για το αποτέλεσμα.

Πρόωρες εκλογές, γκρίνιες και επόμενα βήματα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
-

Ο Αλέξης Τσίπρας με το βλέμμα πλέον στραμμένο στις εθνικές κάλπες επιθυμεί να κάνει ενέσεις ηθικού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές και να σταματήσει τις… γκρίνιες.

Παράλληλα, μετά το σοκ από την μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ, στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη. Αρκετοί άφησαν αιχμές για συμπεριφορές στελεχών που απομάκρυναν τον κόσμο. Άλλοι πάλι είδαν επικοινωνιακά λάθη και άλλοι ζήτησαν παραιτήσεις. Στο στόχαστρο έχουν μπει αρκετοί στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκονται δίπλα του σε καθημερινή βάση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όλα αυτά αλλά και τα επόμενα βήματα έως τις πρόωρες κάλπες τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Άλλωστε, την απόφαση του Πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, o Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10 Ιουνίου, οπότε και θα ανακοινώσει την απόφασή του.

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Βρισκόμαστε σε ένα νέο τοπίο το οποίο και πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε. Συλλογικές οι εκτιμήσεις και η ευθύνη. Ενωμένος και αποφασισμένος να δώσει την μάχη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ