Πολιτική

13 Μαΐου 2023 15:49

ΥΠΕΞ για προφυλάκιση Μπελέρη: Σκανδαλώδης η απόφαση του δικαστηρίου

Διάβασέ μου το...

"Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

ΥΠΕΞ για προφυλάκιση Μπελέρη: Σκανδαλώδης η απόφαση του δικαστηρίου
-

Απάντηση στην απόφαση του Αλβανικού δικαστηρίου να παραμείνει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης, μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία απόπειρας εξαγοράς ψήφων ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, εξέδωσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, αναφέρει πως "Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου."

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

"Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης. Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου. Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο."

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου γιατί τάιζε τις γάτες (εικόνες)

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Αγκαλιασμένοι στην κηδεία οι γονείς του - Κατέρρευσε ο πατέρας (εικόνες)

Μάριος Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι με όρους οι δύο συλληφθέντες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ