Οικονομία

24 Οκτωβρίου 2023 10:18

Τσιόδρας - Ρεύμα: Νέες επιδοτήσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στο "Καλημέρα Ελλάδα" για τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Τσιόδρας - Ρεύμα: Νέες επιδοτήσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια (βίντεο)
-


Στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" μίλησε το πρωί της Τρίτης ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ αλλά και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ,τόνισε χαρακτηριστικά πως "ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Ισραήλ και είπε χαρακτηριστικά πως η χώρα έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και δεν μπορεί να "ζει μαζί" με την Χαμάς ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η Χαμάς δεν είναι ο παλαιστινιακός λαός".

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας "έχουμε πολύ καλές σχέσεις και με το Ισραήλ αλλά και με τον Αραβικό Κόσμο και στις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός στην Αίγυπτο με ηγέτες του αραβικού κόσμου είχε σαφή θέση σε σχέση με το παλιαστινιακό".

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επεσήμανε πως "ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Ερντογάν και η επικοινωνία τους ήταν σε καλό κλίμα. Είναι σαφές πως ένα πρόσθετο σημείο αστάθειας θα ήταν προς το κακό όλων"

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, είπε μεταξύ άλλων ότι "είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των πολιτών – το ξέρουμε πάρα πολύ καλά- και θα συνεχίσουμε να είμαστε από πάνω. Είναι ένα πρόβλημα που αν είχαμε μαγική συνταγή θα την είχαν εφαρμόσει κι άλλες χώρες και θα είχε λυθεί. Στον πληθωρισμό η Ελλάδα πάει αρκετά καλά σε σχέση με άλλες χώρες. Έχουμε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό και στα τρόφιμα είμαστε στον μέσο όρο. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει, κάνουμε τα πάντα και θα είμαστε από πάνω" ενώ όπως ανέφερε η προσπάθεια γίνεται σε τρία επίπεδα. 

Η αύξηση μισθών και συντάξεων, η μείωση του πληθωρισμού και οι εντατικοί έλεγχοι και τα πρόστιμα σε αυτούς που αισχροκερδούν αποτελούν "όπλα" κατά της ακρίβεια, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ακόμη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις οριζόντιες επιδοτήσεις για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος. "Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί επιδότηση για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις και από τον κ. Σκυλακάκη για επιδοτήσεις για τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος για θέρμανση".

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Τσιόδρα:


Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφιακή φορολογική ενημερότητα: 11 ερωτήσεις - απαντήσεις της ΑΑΔΕ

Μπακς - Αντετοκούνμπο: Νέο συμβόλαιο με “χρυσές αποδοχές” (εικόνες)

Missing Alert για εξαφάνιση 37χρονης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ