Πολιτική

09 Νοεμβρίου 2023 09:35 Τελευταία ενημέρωση : 09 Νοεμβρίου 2023 12:47

Γεωργιάδης: Η δήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη, οι αντιδράσεις και οι διευκρινήσεις

Διάβασέ μου το...

Απάντηση έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης για τη δήλωση που έκανε σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, που προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις.

Γεωργιάδης: Η δήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη, οι αντιδράσεις και οι διευκρινήσεις
-

«Το φοβερό δυστύχημα στα Τέμπη αυτό καθ'αυτό το διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους, αφού, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, πλην της αντιπολιτευτικής φασαρίας», επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι, στη χθεσινή συνέντευξή του στον Real FM, δεν είπε ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη», «όπως ψευδώς και δολίως γράφεται», αλλά «ουδείς ενδιαφέρεται για την προανακριτική ή την εξεταστική για τα Τέμπη», δηλαδή «για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τραγωδία».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει τα εξής:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα και εξαχρείωση στην πολιτική από την προσπάθεια να κερδίσεις ψήφους πάνω στις ανθρώπινες τραγωδίες. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, εκεί που οι συμπολίτες σου βιώνουν πόνο και πένθος εσύ να ψάχνεις για πολιτικό όφελος.

Αυτό στηλίτευσα χθες στον Realfm 97.8 και, σήμερα, με την πολιτική εκμετάλλευση, που επιχειρείται, απλά δικαιώνομαι.

Εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι "ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη", όπως ψευδώς και δολίως γράφεται, αλλά "ουδείς ενδιαφέρεται για την προανακριτική ή την εξεταστική για τα Τέμπη", δηλαδή για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία.

Το φοβερό αυτό δυστύχημα αυτό καθαυτό το διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη και αυτή θα μας πει ποιος φταίει και ποιος όχι, η κοινοβουλευτική διαδικασία προφανώς γίνεται για άλλους λόγους, αφού, πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, πλην της αντιπολιτευτικής φασαρίας.

Και, όμως, σήμερα, δύο πρωτοσέλιδα "ευαίσθητων" υποτίθεται εφημερίδων παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, αποδεικνύοντας το βάσιμο του αρχικού μου επιχειρήματος και το γιατί το "θυμήθηκαν" ξαφνικά τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιον πραγματικά σκοπό εξυπηρετούν.

Εμείς θα επιμείνουμε να δίνουμε την καθημερινή μάχη, για να λύσουμε τα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κόσμος και που, για να τα λύσουμε, μας εμπιστεύτηκε.

Την ανθρώπινη μου ευαισθησία δεν την παραχωρώ ούτε στη μία ούτε στην άλλη εφημερίδα και εκφράζω φυσικά άλλη μία φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων».

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Real 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

Στη συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε για το θέμα τα εξής: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά τη γνώμη μου ο κυριότερος λόγος που έχει αυτή την κυριαρχία, είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει - δεν ξέρω για ποιους λόγους - αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας αν τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια; Θέλετε να κάνετε ένα πείραμα στον Real Fm; Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα, ασχολούνται με τις υποκλοιπές, έχετε δει κάποια εκπομπή για τις υποκλοπές να κάνει τηλεθέαση; Ο Έλληνας ακούει για υποκλοπές και γυρίζει πλευρό να κοιμηθεί από την άλλη, δεν το έχουν καταλάβει;»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει άμεσα θέση για τη δήλωση Γεωργιάδη

«Γνωρίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αλαζονική και κυνική η οποία μας είχε συνηθίσει να στοχοποιεί και να απαξιώνει διάφορες κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού. Αυτή τη φορά ξεπέρασε και τον πιο κακό εαυτό της, φτάνοντας στο σημείο της ύβρεως απέναντι στους νεκρούς», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αφορμή χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας.

Αναφέρουν ειδικότερα ότι «η δήλωση του 'Αδωνη Γεωργιάδη αναφορικά με τις ενέργειες της αντιπολίτευσης για τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και του σκανδάλου των υποκλοπών αποτελεί την επιτομή της αθλιότητας και της απανθρωπιάς». Οι ίδιες πάντα πηγές παραθέτουν τη δήλωση του : «Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;». Σχολιάζουν ότι «η προσπάθεια που κάνει εκ των υστέρων να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δεν πείθει κανέναν».

Κατόπιν αυτών οι πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι «ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να πάρει άμεσα θέση» και ρωτούν: «Γιατί δεν έχει καταδικάσει ο κ. Mητσοτάκης την κατάπτυστη δήλωση του προβεβλημένου υπουργού και αντιπροέδρου του κόμματός του; Τι περιμένει; Να κάνει δημοσκόπηση πρώτα για να μετρήσει τη ζημιά που προκάλεσε στην κυβέρνηση; Όλα στο βωμό του μικροκομματικού συμφέροντος και της επικοινωνιακής διαχείρισης; Κανένας σεβασμός στη μνήμη των νεκρών;».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «απέναντι σε αυτό τον συνδυασμό απανθρωπιάς, κυνισμού, συμφεροντολογίας και κυρίως ασέβειας προς τους νεκρούς από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επιλέγει το δρόμο της ανθρωπιάς και της θεσμικής υπευθυνότητας». «Επιδιώκει», υπογραμμίζουν, «την πλήρη διερεύνηση του θέματος των Τεμπών, αρχής γενομένης με την πρωτοβουλία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής».

Κατά την Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει την ίδια κοινωνική και θεσμική ευθύνη στα θέματα του κράτους δικαίου αλλά και της οικονομίας και ανάπτυξης. Προσθέτουν ότι «στο πλαίσιο των διαρκών πρωτοβουλιών του, για τα θέματα της οικονομίας και με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π- ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα έχει θεσμική συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο Γ. Χατζηθεοδοσίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

Καταληκτικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «είμαστε σταθερά δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους. Απέναντι στις συντηρητικές και παρωχημένες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εμείς εργαζόμαστε για το αύριο της χώρας, δημιουργώντας ευρύτερες προοδευτικές, κοινωνικές συγκλίσεις και συνεργασίες».

ΠΑΣΟΚ: Μνημείο αλαζονείας οι δηλώσεις Γεωργιάδη για την τραγωδία στα Τέμπη

«Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι «για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι νεκροί στα Τέμπη «δεν απασχολούν» την κοινή γνώμη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας αποτελούν οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι νεκροί στα Τέμπη «δεν απασχολούν» την κοινή γνώμη.

Με την ίδια κυνική λογική παρέκαμψαν την εγκληματική απουσία του κράτους και τις υπουργικές ευθύνες, όταν δολοφονούνταν ο Αντώνης Καρυώτης στο λιμάνι του Πειραιά και ο Μιχάλης Κατσούρης στη Νέα Φιλαδέλφεια από την επέλαση Κροατών χούλιγκαν.

*Προφανώς δεν αναμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει και να στείλει σπίτι του τον Υπουργό του*.

*Εκείνος κρατά τη μπαγκέτα της αλαζονείας και της αμετροέπειας*.

*Το απέδειξε, όταν από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε έναν Πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής για «προσωπική ατζέντα» επιχειρώντας ευθεία παρέμβαση*.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Νεκτάριος: Ο συγκλονιστικός βίος και το θεάρεστο έργο του

Τροχαίο με τραυματίες στην Καλλιθέα

Champions League: Η Σαχτάρ έβαλε... φωτιά τον όμιλο, στην κορυφή η Ντόρτμουντ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ