Γενικά

07 Δεκεμβρίου 2018 09:31

Το Σάββατο το 40ήμερο του Κατσίφα – Το μήνυμα της αδελφής του στις αλβανικές Αρχές (βίντεο)

Η Ερμιόνη Κατσίφα μέσω του ΑΝΤ1 καταγγέλλει κλίμα τρόμου στην Βόρειο Ήπειρο και ζητά να διαλευκανθεί πλήρως η δολοφονία του αδελφού της.

Το Σάββατο το 40ήμερο του Κατσίφα – Το μήνυμα της αδελφής του στις αλβανικές Αρχές (βίντεο)

Αύριο Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

«Ελπίζουμε να μη συμβεί ότι συνέβη στην κηδεία. Ελπίζω να είναι ήρεμα τα πράγματα. Υπάρχει κλίμα φόβου και ανασφάλειας που πρέπει να σταματήσει. Ο αδερφός μου είναι ένας ήρωας. Ο αδερφός μου μπορούσε να φύγει αλλά έπεσε στο πεδίο της μάχης για να τονίσει με τη θυσία του ότι πρέπει να προσέξουμε την καταπιεσμένη Βόρεια Ήπειρο. Δεν άντεχε να ζει άλλο με αυτό το ζυγό, προτίμησε να πέσει για τη σημαία του όρθιος», δήλωσε μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» η αδερφή του Ερμιόνη Κατσίφα.

«Γιατί η ΡΕΝΕΑ δεν αντιδρά για τον βανδαλισμό του μνημείου του Σπύρου Μήλιου, γιατί κάποιοι παραμένουν ατιμώρητοι; Γιατί κάποιοι που καίνε τις σημαίες και σπάνε τα μνημεία δεν υπάρχουν κυρώσεις, ποινές; Τι κάνει η αλβανική αστυνομία για την υποκίνηση μίσους; Πρέπει να προστατευτούν οι γονείς μου από την παρενόχληση της αλβανικής αστυνομίας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του αδερφού μου, έπρεπε ήδη να ξέρουμε. Συνεχίζουν να προσβάλουν τη μνήμη του αδερφού μου οι αλβανικές αρχές», πρόσθεσε η Ερμιόνη Κατσίφα τονίζοντας ότι «θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να δοθούν όλα τα στοιχεία για τη δολοφονία του αδερφού μου».

VIDEO