Αστυνομικό Δελτίο

22 Δεκεμβρίου 2018 18:42

Συνελήφθη ο δραπέτης -ληστής των Βιλίων

Στα χέρια των Αρχών ο ληστής των ΕΛΤΑ Βιλίων. Πώς έγινε η επιχείρηση.Είχε δραπετεύσει τα ξημερώματα της Τρίτης.

Συνελήφθη ο δραπέτης -ληστής των Βιλίων

Στην οδό Σωκράτους στο Δάσος Χαϊδαρίου συνελήφθη ο κρατούμενος που απέδρασε με κινηματογραφικό τρόπο τα ξημερώματα της Τρίτης από τα κρατητήρια της υποδιεύθηνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για τον άνδρα που είχε κάνει τη ληστεία μετά πυροβολισμών στα ΕΛΤΑ Βιλίων, τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες μετά από συντονισμένη επιχείρηση, όταν έζωσαν από κάθε πλευρά την περιοχή όπου είχαν την πληροφορία πως είχε βρει καταφύγιο, ώστε να μην αφήσουν κανένα περιθώριο διαφυγής.

Ο δραπέτης βρισκόταν στο ισόγειο διώροφου κτιρίου μαζί με τη μητέρα του και έναν ακόμη άνδρα. Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι. Προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα δωμάτιο αλλά ακινητοποιήθηκε, ενώ η μητέρα του και το τρίτο πρόσωπο που ήταν στο σπίτι προσπάθησαν να φύγουν αλλά ακινητοποιήθηκαν και αυτοί.

κρυψώνα - δραπέτης - ληστής των Βιλίων

κρυψώνα - δραπέτης - ληστής των Βιλίων

Η απόδραση είχε γίνει στις 4:20 τα ξημερώματα της Τρίτης μέσα από τα κρατητήρια της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Ο δραπέτης μαζί με έναν άλλο κρατούμενο, κατάφεραν - άγνωστο πώς - να λιμάρουν τα κάγκελα του κελιού τους και να πηδήξουν στο πίσω μέρος του κτηρίου

κρυψώνα - δραπέτης - ληστής των Βιλίων

κρυψώνα - δραπέτης - ληστής των Βιλίων

Εκείνη την ώρα ο σκοπός τους αντιλήφθηκε και τους καταδίωξε με τους δύο δραπέτες να ακολουθούν διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο σκοπός κάλεσε από τον ασύρματο σε βοήθεια και λίγη ώρα αργότερα ο ένας εκ των δύο δραπετών συνελήφθη.

Φωτογραφίες: thetoc.gr

VIDEO