Κοινωνία

11 Ιανουαρίου 2019 22:20

Συνεχίζεται το μπαράζ αποστολών ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (εικόνες)

Πολλές δεκάδες οι περιπτώσεις ανά την Ελλάδα. Τι έδειξαν οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις. Σε επιφυλακή οι Αρχές.

Συνεχίζεται το μπαράζ αποστολών ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα (εικόνες)

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των ύποπτων φακέλων που έχουν σταλεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με τις αρχές να έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής 32 περιστατικά!

Οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις που ολοκληρώθηκαν από τον ύποπτο φάκελο στη Μυτιλήνη, δεν έδειξαν κάτι ύποπτο, αλλά οι αρχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σήμερα το πρωί, ένας ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε σε ιδιωτικό κολέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την παραλαβή του.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής απέκλεισαν τη γύρω περιοχή, ενώ για παν ενδεχόμενο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Νωρίτερα το πρωί, φάκελος ο οποίος κρίθηκε ύποπτος εντοπίστηκε στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και η Αστυνομία έλαβε μέτρα έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ παρέλαβαν τον φάκελο για να τον μεταφέρουν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΥΠΟΠΤΟ ΔΕΜΑ - MEDITERRANEAN COLLEGE

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, κι ένας δεύτερος φάκελος εντοπίστηκε στην ίδια σχολή το μεσημέρι.

Και ο πρύτανης του ΤΕΙ της Λαμίας ήταν αποδέκτης ύποπτου δέματος. Όπως έγινε γνωστό, στο γραφείο του έφθασαν στις 28 Δεκεμβρίου δύο δέματα από την... Ινδία, τα οποία άνοιξαν ανυποψίαστοι υπάλληλοι και διαπίστωσαν ότι είχαν προπαγανδιστικό υλικό. Αν και δεν παρουσίασαν κάποιο σύμπτωμα, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ενημερώθηκε λίγο πριν από τις 9 σήμερα το πρωί η Αστυνομία.

Περίπου στις 08:15 στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφθασε με τα ΕΛΤΑ άλλος ένας ύποπτος φάκελος, που φέρεται να εστάλη από την Ινδία. Στον φάκελο αναγραφόταν στα αγγλικά “Αντιπρύτανης”, χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης. Τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ανάλογοι φάκελοι σε σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Κόρινθο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και στη σχολή AΚTO στην Κυψέλη, ενώ ακόμη ένας εντοπίστηκε με παραλήπτη στο παράρτημα της Σχολής στην Θεσσαλονίκη.

Τα επόμενα κρούσματα, αποστολής ύποπτων φακέλων που καταγράφηκαν, αφορούν ένα τρίτο φάκελο στο ΤΕΙ Πάτρας, με αποστολές από την Ντόχα, ένα φάκελο στο ΚΥΤ Μόριας, έναν ακόμη φάκελο τον τρίτο κατά σειρά στο ΤΕΙ Κοζάνης και δυο φακέλους στην Καλαμάτα, έναν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου κι έναν στην έδρα του ΤΕΙ.

Τα τελευταία δύο "χτυπήματα" αφορούν ύοποτους φακέλους με παραλήπτες δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΥΠΟΠΤΟ ΔΕΜΑ - MEDITERRANEAN COLLEGE