Κοινωνία

15 Ιουλίου 2023 08:04 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιουλίου 2023 20:37

Λιμενικό: καταδίωξη διακινητή με πυροβολισμούς (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Που και πως εντοπίστηκε και τελικώς συνελήφθη ο διακινητής παράτυπων μεταναστών.

Λιμενικό: καταδίωξη διακινητή με πυροβολισμούς (εικόνες)
-

Πρωινές ώρες της Παρασκευής, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, «περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Ρόδου, το οποίο κατευθυνόταν προς τις ακτές της Αρχαίας Κάμειρου ν. Ρόδου».

Όπως σημειώνεται, «Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους, δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να εμβολίσει το Π.Λ.Σ. και να προσεγγίσει τη στεριά».

Παράτυποι μετανάστες - φουσκωτό - λέμβος

«Ακολούθησε καταδίωξη και το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο χειριστής και οι 10 αλλοδαποί επιβαίνοντες (7 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 ανήλικος) μεταφέρθηκαν στη νέα μαρίνα Ρόδου, όπου αναγνώρισαν και υπέδειξαν τον 43χρονο ως διακινητή του σκάφους που τους μετέφερε.

Παράτυποι μετανάστες - φουσκωτό - λέμβος

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 43χρονος διακινητής, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακός: Ο Τανούλης έγινε “ερυθρόλευκος”

Φωτιά στην Νάξο: Ενισχύσεις με πυροσβέστες από Αθήνα και Σύρο (εικόνες)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιφέρειες το Σάββατο (χάρτης)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ