Κοινωνία

23 Απριλίου 2024 19:15

“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο

Διάβασέ μου το...

Ολόκληρη η τραγική κατάληξη της βεντέτας των δύο οικογενειών θα δικαστεί και πάλι στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο
-

“Όλη από την αρχή” θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της δολοφονίας του Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια Ρεθύμνης το Μάιο 2020 στο πλαίσιο κρητικής βεντέτας.

Όπως μεταδίδει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Κρήτης zarpanews.gr , το πολύκροτο φονικό θα αναβιώσει δικαστικά, καθώς η απόφαση του Εφετείου Κρήτης με την οποία είχε καταδικαστεί ο Μανώλης Καλομοίρης, του οποίου τον πατέρα είχε σκοτώσει λίγο νωρίτερα το θύμα, αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο. Η δίκη θα ξαναγίνει στο ίδιο δικαστήριο, στα Χανιά δηλαδή, αλλά με διαφορετική σύνθεση δικαστηρίου.

Η δικηγόρος του Καλομοίρη Αλεξάνδρα Σπανάκη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή σημειώνοντας: «Λάβαμε γνώση σήμερα για την απόφαση του Αρείου Πάγου και θέλω να δηλώσω την ικανοποίησή μου. Εμείς ζητούσαμε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου, γιατί δεν περιείχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πράγμα που απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αντίθετα, περιείχε αντιφατικές παραδοχές. Ο Άρειος Πάγος δέχτηκε τους ισχυρισμούς μας και η απόφαση του Εφετείου αναιρέθηκε πλήρως. Τώρα η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης και θα περιμένουμε να οριστεί η ημερομηνία για τη νέα δίκη. Θα γίνει στο ίδιο δικαστήριο, στα Χανιά, αλλά με διαφορετική σύνθεση».

Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)

Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ