Στίβος

24 Μαρτίου 2017 17:11

Πέθανε ο Βασίλης Κοκόλης

Ο προπονητής των Ολυμπιονικών “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία  84 ετών.

Πέθανε ο Βασίλης Κοκόλης


“Έφυγε” από τη ζωή, ένας από τους σπουδαιότερους και σημαντικότερους ανθρώπους που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός. Ο Βασίλης Κοκόλης.

Ο επί πολλά χρόνια ομοσπονδιακός τεχνικός των ρίψεων με βασικό αντικείμενο τον ακοντισμό, πρόσφερε μοναδικό έργο και σπουδαίες διακρίσεις στον στίβο. Ο Βασίλης Κοκόλης βοήθησε στα πρώτα της χρόνια την Σοφία Σακοράφα, ανέδειξε την Άννα Βερούλη, την αθλήτρια που το 1982 κέρδισε το χρυσό των Πανευρωπαϊκών Αγώνων και το χάλκινο, ένα χρόνο μετά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μια από τις σημαντικότερες συνεργασίες του Κοκόλη, ήταν με την Μιρέλα Μανιάνι, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του ακοντισμού όλων των εποχών παγκοσμίως. Υπό την καθοδήγησή του η Μανιάνι κατέκτησε μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ενώ σημείωσε και παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Μιρέλα Μανιάνι αποχαιρέτησε τον "μπαμπά, φίλο και δάσκαλό της" με ανάρτηση στο facebook:

Προπονητής - στίβος - Βασίλης Κοκόλης

Ο Βασίλης Κοκόλης, υπηρέτησε περισσότερα από πενήντα χρόνια τον ελληνικό στίβο, αρχικά ως αθλητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ως προπονητής. Τα πρώτα του προπονητικά βήματα τα έκανε στην Αλεξανδρούπολη και συνέχισε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το 1980 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η κηδεία του Βασίλη Κοκόλη θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (28/3) στις 15.30 από το νεκροταφείο Χαλανδρίου.

VIDEO