Ποδόσφαιρο

15 Φεβρουαρίου 2019 23:34

Πρόστιμο για τον Παναθηναϊκό, στην… αναμονή ο Ολυμπιακός

Πότε θα ανακοινώσει την απόφαση τιμωρίας του Ολυμπιακού ο αθλητικός δικαστής. Χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε στους "πράσινους".

Πρόστιμο για τον Παναθηναϊκό, στην… αναμονή ο Ολυμπιακός

Το Σάββατο (16/2) αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση τιμωρίας του Ολυμπιακού ο αθλητικός δικαστής. Οι δικηγόροι και ο τιμ μάνατζερ Χρήστος Μπαφές εκπροσώπησαν την ΚΑΕ Ολυμπιακός στην απολογία για την αποχώρηση της ομάδας στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη (13/2).

Οι «ερυθρόλευκοι» επέμειναν πως από τη στιγμή που η αποχώρηση έλαβε χώρα σε ματς Κυπέλλου, η ποινή θα πρέπει να προκύψει από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΟΚ που προβλέπει αφαίρεση 1 έως 2 βαθμούς και όχι του ΕΣΑΚΕ που προβλέπει -6.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πλαίσιο της υπερασπιστικής τους γραμμής κατέθεσαν έναν ογκώδη φάκελο με σχετικές αποφάσεις και στοιχεία για συζητήσεις που έχουν κάνει με τους φορείς (από ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ μέχρι και Πολιτεία), εξηγώντας τους λόγους που έλαβαν την απόφαση για αποχώρηση από το ΟΑΚΑ, το βράδυ της Τετάρτης (13/2). 

Εν τω μεταξύ, το ποσό των 1500 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Παναθηναϊκός, για τους πυρσούς που άναψαν οι οπαδοί του στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. 

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε τους πράσινους με χρηματικό πρόστιμο, λόγω των πυρσών που άναψαν στις εξέδρες του γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά η απόφαση: 

«Επιβάλλεται στην ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (πυρσούς στις κερκίδες), χρηματικό πρόστιμο  χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ που διεξήχθη στις 13-2-2019».

VIDEO