Κόσμος

15 Μαΐου 2023 07:03 Τελευταία ενημέρωση : 15 Μαΐου 2023 08:45

Τροχαίο - Μεξικό: 13 μέλη οικογένειας ξεκληρίστηκαν από φορτηγό (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο οδηγός του φορτηγού έσπευσε να εξαφανιστεί από τον τόπο ττης τραγωδίας, Φόβοι των Αρχών για αύξηση του "μαύρου απολογισμού" του δυστυχήματος.

Τροχαίο - Μεξικό: 13 μέλη οικογένειας ξεκληρίστηκαν από φορτηγό (εικόνες)
-

Σύγκρουση ανάμεσα σε βαρύ φορτηγό με ρυμουλκούμενο και μικρό λεωφορείο είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι σε αυτοκινητόδρομο της μεξικανικής πολιτείας Ταμαουλίπας την Κυριακή, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σε τμήμα αυτοκινητόδρομου που συνδέει τις πόλεις Ιδάλγο και Σαραγόσα, στο νότιο τμήμα της πολιτείας, που γειτονεύει με τις ΗΠΑ.

Οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας «προσέφεραν τη βοήθειά τους και μέχρι στιγμής έχουν διαπιστώσει τον θάνατο 13 ανθρώπων», ανέφερε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Ταμαουλίπας.

Πηγή προσκείμενη στην εισαγγελία, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, τόνισε πως ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο οδηγός του φορτηγού ταξίδευε μαζί με μέλη της οικογένειάς του και μπορεί να έχασε επίσης τη ζωή του.

Μεξικό - σύγκρουση - φορτηγό - ρυμουλκούμενο

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, τα δεκατρία θύματα ανήκαν στην ίδια οικογένεια κι είχαν νοικιάσει το μικρό λεωφορείο για να πάνε από την πόλη Μοντερέι (βόρεια) στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά). Κατά τις πηγές τους, ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να ξεπεράσει τους είκοσι νεκρούς.

Η εισαγγελία διευκρίνισε πως η έρευνα στον τόπο της τραγωδίας συνεχίζεται.

Καθώς τα οχήματα πήραν φωτιά μετά τη σύγκρουση, κάποια από τα πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, Όταν έφθασαν οι Αρχές στον τόπο του πολύνεκρου τροχαίου, διαπίστωσαν πως το φορτηγό που μετέφερε το ρυμουλκούμενο και ενεπλάκη στο δυστύχημα δεν βρισκόταν πλέον εκεί.

Τα τροχαία στα οποία εμπλέκονται βαριά φορτηγά έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό. Τα περισσότερα αποδίδονται στην ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας, στην κακή κατάσταση αρκετών δρόμων και στην κόπωση των οδηγών.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: νεφώσεις, τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Δευτέρα

Εκλογές στην Τουρκία: Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου έτοιμοι για δεύτερο γύρο

Τροχαίο: νεαροί εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητο (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ