Κόσμος

26 Μαρτίου 2024 10:00 Τελευταία ενημέρωση : 26 Μαρτίου 2024 13:49

ΗΠΑ: Πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα στη Βαλτιμόρη - Φόβοι για θύματα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Καρέ καρέ η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας.

ΗΠΑ: Πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα στη Βαλτιμόρη - Φόβοι για θύματα (βίντεο)
-

Μέρος της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σ' αυτή σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης αντιμετωπίζει την κατάρρευση γέφυρας στην πόλη ως περιστατικό με πολλαπλά θύματα, ενώ αναζητεί επτά ανθρώπους που έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκο.

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 07:20 ώρα Ελλάδας) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε στη μήκους 3 χιλιομέτρων γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της. Οχήματα έχουν πέσει στο νερό.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Μεταφορών του Μέριλαντ στο Χ.

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης θαλάσσιων μεταφορών MarineTraffic έδειξε ότι ένα πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια, το Dali με σημαία Σιγκαπούρης, είχε σταματήσει νωρίς σήμερα το πρωί κάτω από τη γέφυρα.

Ειδήσεις σήμερα

Τέμπη - Πρόταση δυσπιστίας: “Ετοιμοπόλεμες” κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Πυροβολισμοί σε μπαρ στην Ομόνοια

Γεωργία - Ελλάδα: Απόψε ο “τελικός” για την πρόκριση στο Euro

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ