Κόσμος

02 Μαΐου 2024 17:42

ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ένταση επικρατεί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLA). Άγριες συγκρούσεις μεταξύ ακτιβιστών υπέρ της Παλαιστίνης και υποστηρικτών του Ισραήλ.

ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)
-

Η αστυνομία άρχισε σήμερα νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) να απομακρύνει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές υπέρ των Παλαιστινίων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δυνάμεις της τάξης, με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων, απομάκρυναν κιγκλιδώματα και ξύλα και προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών διαδηλωτών, σύμφωνα με πλάνα που μετεδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

UCLA - ΗΠΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σημειώνονται από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) στο campus του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) με εκατοντάδες αστυνομικούς να ξηλώνουν οδοφράγματα και να κάνουν συλλήψεις, εκτοξεύοντας κρότου λάμψης και λαστιχένιες σφαίρες.

UCLA - ΗΠΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η αστυνομία εισήλθε στο Diskson Court, όπου βρισκόταν ο κύριος καταυλισμός. Πολλοί διαδηλωτές έχουν ήδη εγκαταλείψει τον χώρο, ωστόσο άλλοι παραμένουν περικυκλωμένοι. Οι αστυνομικοί ξηλώνουν σκηνές και φαίνεται να έχουν θέσει την πλατεία σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχό τους. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι διαδηλωτές έχουν εγκατασταθεί σε άλλα σημεία της πανεπιστημιούπολης.

Σύμφωνα με το Associated Press, έντονος στην περιοχή ήταν ο ήχος από τις χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Οι αστυνομικοί φορούσαν ασπίδες προσώπου και προστατευτικά γιλέκα και στάθηκαν με τα γκλομπ τους να προεξέχουν για να τους χωρίσουν από τους διαδηλωτές, οι οποίοι φορούσαν κράνη και μάσκες αερίων και φώναζαν «θέλετε ειρήνη, θέλουμε δικαιοσύνη».

UCLA - ΗΠΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η αστυνομία διέλυσε μεθοδικά το οδόφραγμα από κόντρα πλακέ, παλέτες και μεταλλικούς φράχτες, όπως και κάδους απορριμάτων και σχημάτισε άνοιγμα προς δεκάδες σκηνές διαδηλωτών. Η αστυνομία γκρέμισε στέγαστρα και σκηνές. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ομπρέλες σαν ασπίδες καθώς αντιμετώπιζαν δεκάδες αστυνομικούς.

Οι εικόνες στην πανεπιστημιούπολη είναι χαοτικές. Αστυνομικοί εισέβαλαν στον καταυλισμό γκρεμίζοντας σκηνές. Σε ένα βίντεο, ένας αστυνομικός σημαδεύει εξ επαφής μια γυναίκα με «μη θανατηφόρα όπλα». Η γυναίκα ήταν σκυμμένη στο έδαφος και προσπαθούσε να προστατεύσει το πρόσωπό της.

UCLA - ΗΠΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

UCLA - ΗΠΑ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες)

Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες

Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ