Κοινωνία

31 Μαΐου 2019 15:35

Δημήτρης Γραικός: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την δολοφονία του (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος. Τι λέει για τον "άγριο καυγά". Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο που βρέθηκε θαμμένος ο Γραικός.

Δημήτρης Γραικός: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την δολοφονία του (βίντεο)
-

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε το μεσημέρι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού από τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης. Ο 46χρόνος έμπορος κρεάτων ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη στις 9 το πρωί. 

Σε ολιγόλεπτη συζήτηση που είχε με τον δικηγόρο του ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε πως οι δυο τους είχαν ένα άγριο καυγά, ενώ αρνείται την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για την δολοφονία του 59χρονου επιχειρηματία, Χαράλαμπος Αποστολίδης, σύμφωνα με το thestival.gr, τόνισε ότι «Έχει κάποια εκδοχή ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η δική του εκδοχή είναι ότι τον επισκέφθηκε στην επιχείρηση του, εκεί καβγάδισαν και ουσιαστικά εκεί επήλθε ο θάνατος».

Η σορός του 59χρονου κτηνοτρόφου εντοπίστηκε στο χωριό Ανατολικό, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, θαμμένη σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε θαμμένο και το όχημα του θύματος, τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή του και σε απόσταση «αναπνοής» από την κτηνοτροφική μονάδα του δολοφόνου του.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ η έρευνα για την υπόθεση δεν σταμάτησε στιγμή από την ώρα της εξαφάνισης. Στον κύκλο των υπόπτων ήταν εξαρχής και ο δράστης. Η αστυνομία ερεύνησε όλα τα ενδεχόμενα και αρχικά απέκλεισε το σενάριο που ανέφερε ότι ο Γραικός ίσως είχε εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο δράστης είχε αρχικά ανακριθεί παρόλα αυτά δεν έπεισε και παρέμεινε στον κύκλο των υπόπτων.  Όπως ανέφερε ο επικεφαλής οι αστυνομικοί ερεύνησαν τουλάχιστον 40 μάντρες αυτοκινήτων προκειμένου να εντοπίσουν το φορτηγό του Γραικού, πριν εστιάσουν την έρευνα στο σημείο όπου τελικά βρέθηκε. Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου από την προανάκριση ο 46χρονος δράστης δεν προκύπτει να έχει συνεργό στο έγκλημα. 
Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ, μετά το έγκλημα ο δράστης άνοιξε τρύπα με το σκαπτικό μηχάνημα στην αγροτική περιοχή κοντά στο εκτροφείο το , πέταξε μέσα το αυτοκίνητο το οποίο αναποδογύρισε, έριξε χώμα και από πάνω μεγάλη ποσότητα κοπριάς.

Όσον αφορά στον τρόπο που έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Γραικός, ο αστυνομικός περιορίστηκε στο να πει ότι «δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο». Σύμφωνα με τη συνέντευξη τύπου, το θύμα περίμενε τον δράστη στον στάβλο του 46χρονου φερόμενου ως δολοφόνου. Σε όλο αυτό το διάστημα η οικογένεια αναζητούσε τον άνθρωπό της, ενώ οι υποψίες για την εξαφάνισή του είχαν πέσει πάνω στη σύζυγό του. Το ότι το αυτοκίνητό του δεν είχε εντοπιστεί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφυγής του στο εξωτερικό.

Μετά την παρουσίαση από αξιωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης της εξιχνίασης της υπόθεσης η ΕΛΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από τις έρευνες που έγιναν στο σημείο, όπου βρέθηκε η σορός του θαμμένη, όπως και το αυτοκίνητό του.

Γραικός - δολοφόνος

Πριν από λίγες μέρες ειδική μονάδα του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης εντόπισε το αυτοκίνητο του θύματος, με ανιχνευτή μετάλλων σε αγροτική περιοχή, δίπλα στην κτηνοτροφική μονάδα του καθ’ομολογίαν δράστη.

Δημήτρης Γραικός - δολοφονία

Ειδικό συνεργείο της Αστυνομίας ξέθαψε αργά το απόγευμα της Πέμπτης το αυτοκίνητο με τη σορό του άτυχου επιχειρηματία και ο δράστης είπε πως είχε ακολουθήσει τον Γραικό από την περιοχή των Σφαγείων, όπου είχε συναλλαγή, διαπληκτίστηκε μαζί του, τον σκότωσε και εξαφάνισε το πτώμα του.

Γραικός - αυτοκίνητο

Γραικός - αυτοκίνητο

 «Ήθελα να πιστεύω ότι ζει κι αυτό με έκανε στα μάτια κάποιων κακόβουλων ύποπτη για το χαμό του. Τώρα φάνηκε όλη η αλήθεια..», δήλωσε η χήρα του Γραικού μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος.

Η υπόθεση παρέμενε γρίφος επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές Αρχές. Ο Δημήτρης Γραικός από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είχε εξαφανιστεί το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016. Από την έρευνα των διωκτικών Αρχών προέκυψε ότι τελευταία φορά που εθεάθη ήταν στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ' όπου αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του ίδιου και του αυτοκινήτου του, ενώ σίγησε και το κινητό του τηλέφωνο.

Για την υπόθεση είχε καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ο αδελφός του αγνοούμενου κτηνοτρόφου, με την αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών να προτείνει την αρχειοθέτησή της. Η συγκεκριμένη πρόταση όμως δεν εγκρίθηκε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος, τον περασμένο Φλεβάρη, επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εισηγούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά παντός υπευθύνου.

Κατόπιν αυτού, η δικογραφία βρισκόταν τον τελευταίο καιρό στα χέρια ανακρίτριας, η οποία είχε ξεκινήσει νέο κύκλο καταθέσεων και ερευνών, που τελικώς οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ