Πολιτική

06 Ιουνίου 2019 18:47

Μητσοτάκης σε Περιφερειάρχες: σήμερα βγαίνει το κομματικό “καπέλο”

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ανακοίνωσε τη θέσπιση Συμβουλίου Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε 2 μήνες. Τι είπε στο μοναδικό Περιφερειάρχη που δεν ανήκει στη ΝΔ.

Μητσοτάκης σε Περιφερειάρχες: σήμερα βγαίνει το κομματικό “καπέλο”
-

Την πρόθεσή του να θεσπίσει Συμβούλιο Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες με κέντρο στο Μαξίμου ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τους 13 Περιφερειάρχες που εξελέγησαν πριν λίγες μέρες.

Όπως είπε θα υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα που θα αφορά θεσμικά θέματα ή συγκεκριμένα ζητήματα που χρειάζονται σχεδιασμό. «Θέλω αυτό το συμβούλιο να γίνει ένα εργαλείο και όχι για να βγάζουμε φωτογραφίες. Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατεπείγοντα προβλήματα που έχουν να κάνουν με απορρίμματα, στην Αττική, την Πελοπόννησο, το  Ιόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους επισημαίνοντας πως το γαλάζιο χρώμα το εννοεί  ως γαλάζιο της Ελλάδας. «Το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας που εκπέμψατε όλοι στις δηλώσεις είναι το κεντρικό μήνυμα μετά τη λαίλαπα του λαϊκισμού» είπε προσθέτοντας πως «η  χώρα θα πάει μπροστά αν είμαστε όλοι ενωμένοι, αν έχουμε ενιαίο σχέδιο για δουλειά» είπε ενώ απευθυνόμενος στον κ. Αρναουτάκη που δεν εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ του είπε πως θα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους.

«Σήμερα βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε τα προβλήματα» είπε προσθέτοντας πως το  εκλογικό σύστημα σε κάποιους θα δημιουργήσει προβλήματα διοίκησης και αποτελεσματικότητας. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΝΔ - Περιφερειάρχες

«Να εξετάσουμε την επόμενη μέρα πως μπορεί να αμβλυνθεί με θεσμικό τρόπο έτσι ώστε να σέβεται απόφαση ποιος θα διοικήσει. Είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις σας» είπε τονίζοντας πως οι  περιφέρειες αποτελούν πυλώνες για ένα αναπτυξιακό σχέδιο στη χώρα, λεωφόροι για να απλωθεί σε όλη την επικράτεια τολμηρό σχέδιο αναγέννησης.

«Θέλω να σας εμπιστευτώ και αυτό να το κάνω πράξη. Θέλω να ζητήσω γραπτώς τις σκέψεις και τις προτεραιότητες σας για την επόμενη πενταετία για έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με κοινωνικό κράτος και στήριξη πιο αδύναμων» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΝΔ - Περιφερειάρχες

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΝΔ - Περιφερειάρχες

Κυριάκος Μητσοτάκης - ΝΔ - Περιφερειάρχες

Συγχαρητήρια Pyatt σε Μητσοτάκη για τις εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε και με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt, ο οποίος τον συνεχάρη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν  βασικά ζητήματα των διμερών σχέσεων, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Από πλευράς του, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την στήριξή του στην περαιτέρω ενδυνάμωση του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ