Κοινωνία

07 Ιουνίου 2019 20:14

Πανελλαδικές 2019: Μηδενίστηκε υποψήφιος που τον έπιασαν με “σκονάκι”

Διάβασέ μου το...

Επιτηρητής αποκάλυψε νωρίς το high tech «σκονάκι» του εξεταζόμενου. Τι ισχύει για τους μαθητές που πιάνονται να αντιγράφουν στις εξετάσεις.

Πανελλαδικές 2019: Μηδενίστηκε υποψήφιος που τον έπιασαν με “σκονάκι”
-

Δεν ξεκίνησαν καλά οι Πανελλαδικές, για έναν μαθητή από το Λασίθι, του οποίου το γραπτό μηδενίστηκε, σήμερα, στην πρεμιέρα των εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλης Καρτσωνάκης, ο μαθητής είχε κάτω από το θρανίο, ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο, λαμβάνοντας… βοήθεια απ’ έξω.

Οι κινήσεις του προκάλεσαν τις υποψίες του επιτηρητή, ο οποίος το εντόπισε, μηδένισε το γραπτό και οδήγησε τον υποψήφιο, εκτός αίθουσας. Τo περιστατικό έγινε σε εξεταστικό κέντρο περιοχής του νομού Λασιθίου.

Ο κ. Καρτσωνάκης, πρόσθεσε ότι σε επίπεδο νησιού δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα και η μετάδοση των θεμάτων έγινε κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις.

Πότε μηδενίζεται το γραπτό του εξεταζόμενου

  • Ο μαθητής να έχει μαζί του αντικείμενα: βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, διορθωτικό (blanco)
  • Να αντιγράφει από το γραπτό άλλου εξεταζόμενου
  • Να αντιγράφει από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις
  • Να θορυβεί και να μη συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών
  • Να εμποδίζει την εξέταση άλλων εξεταζόμενων
  • Να δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του

Τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις

Για κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι «ο εξεταζόμενος απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου, των επιτηρητών και των διδασκόντων».

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγείται στην εγκύκλιο για τις Πανελλήνιες, ότι «το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0) με απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου και μετά από εισήγηση των διδασκόντων το εξεταζόμενο μάθημα».

Πηγή: ekriti

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ