Κοινωνία

02 Ιουλίου 2019 12:50

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Ψεύτης και “Χριστέμπορος” ο Βελόπουλος

Διάβασέ μου το...

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος κατά του προέδρου της "Ελληνικής Λύσης". Τι απαντά ο ίδιος.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Ψεύτης και “Χριστέμπορος” ο Βελόπουλος
-

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Εκκλησίας και του Προέδρου του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκου Βελόπουλου. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε εκ νέου στις υποτιθέμενες επιστολές του Χριστού.

«Δεν υπάρχουν τέτοιες επιστολές, ο Χριστός δεν έγραψε καμία επιστολή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και  πρόσθεσε: «Αυτά όλα τα οποία κυκλοφορούν είναι γεννήματα του Μεσαίωνος. Όλα αυτά τα οποία αναφέρονται κατά καιρούς είναι ανιστόρητα, ανυπόστατα, δεν έχουν καμία αξία θεολογική, ούτε πνευματική για κανέναν άνθρωπο. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται και παραπληροφορούν προς ίδιον όφελος και σκοπό».

Επίσης ο κ. Χρυσόστομος προέτρεψε τους πιστούς να μην αποδέχονται τέτοιου είδους αντιλήψεις: «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την θρησκευτικότητα των πιστών, την μετατρέπουν σε θρησκοληψία και προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν. Η Εκκλησία δεν μπορεί κάθε φορά στον κάθε «Χριστέμπορο» να βγαίνει και να απαντά. Έχει μια παράδοση, έχει μια Θεολογία, έχει μια ιστορία. Κατ’ επανάληψη έχει τοποθετηθεί για αυτή την λεγόμενη επιστολή του Χριστού, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα ψεύτικο κείμενο. Η απογοήτευση είναι ότι έβαλαν ακόμα και το πρόσωπο του Χριστού σε μία διαδικασία προεκλογική, μετατρέποντας όλη αυτή την διαδικασία σε μια «Χριστεμπορία».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από ιεράρχες, είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι περίεργο ότι οι συγκεκριμένοι ιεράρχες θυμήθηκαν ένα βιβλίο που παρουσίασα εγώ πριν έξι χρόνια, δεν το έγραψα εγώ. Το θυμήθηκαν σήμερα και αναφέρεται σε χειρόγραφα που υπάρχουν σύμφωνα και με τον Ηγούμενο Πέτρο της Μονής Διονυσίου. Το θυμήθηκαν, λοιπόν, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές. Δεν ήταν δικό μου το βιβλίο. Παρουσίασα άλλα 1500».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ