Πολιτική

01 Αυγούστου 2019 13:20

Πλαφόν στις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στην Προεδρία της Κυβέρνησης

Διάβασέ μου το...

Όλες οι αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Οι προτάσεις που έκανε δεκτές ο Γεραπετρίτης.

Πλαφόν στις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στην Προεδρία της Κυβέρνησης
-

Αποδεκτές παρατηρήσεις και προτάσεις που κατατέθηκαν από βουλευτές αλλά και κατά τη διάρκεια διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς έκανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος που συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας  απέσυρε τη διάταξη που απαγόρευε να υποβάλλουν στο ΑΣΕΠ αίτηση για το διορισμό τους σε θέσεις υπηρεσιακών γραμματέων, δημόσιοι υπάλληλοι με κομματική προϋπηρεσία.

Επίσης, βάζει  πλαφόν 100 θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στην Προεδρία της κυβέρνησης και μειώνει τα μόρια από τη συνέντευξη. Ειδικότερα, μειώνονται σε 40 από 50% τα μόρια από την συνέντευξη για την επιλογή υπηρεσιακών γενικών γραμματέων. Ο γενικός διευθυντής  του ΣΕΠΕ αναβαθμίζεται σε Γενικό Επιθεωρητή και θα προέρχεται από το ίδιο το σώμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας,  εξασφαλίζεται ότι η Αρχή Διαφάνειας συνεχίζει όλους τους ελέγχους. Διαβεβαίωσε ότι όλες οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη από τις διάφορες ανεξάρτητες αρχές θα συνεχιστούν κανονικά και έστειλε μήνυμα πως όποιος τολμήσει να βάλει στο συρτάρι κάποια υπόθεση θα βρεθεί αντιμέτωπος με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Γιάννα Αγγελοπούλου - Μέγαρο Μαξίμου

Ο ρόλος της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Διευκρινίσεις για το ρόλο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που θα σχεδιάσει τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, ο κ. Γεραπετρίτης που προκλήθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι συμβουλευτική προς τον πρωθυπουργό με προτάσεις και δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν.

Διαβεβαίωσε ότι την τελική κρίση και τις αποφάσεις θα έχει η Βουλή και η κυβέρνηση. Οι αρμοδιότητες της επιτροπής θα είναι συμβουλευτικές δεν υπάρχει αποφασιστική, λειτουργική αρμοδιότητα της επιτροπής «2021».

Τόνισε ακόμη, ότι τα μέλη της επιτροπής δεν θα λαμβάνουν μισθό ή αποζημίωση και θα λειτουργούν αμισθί. Συνολικά, η επιτροπή δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς θα εγκατασταθούν σε δημόσιο κτήριο.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ