Κόσμος

28 Αυγούστου 2019 07:57 Τελευταία ενημέρωση : 28 Αυγούστου 2019 12:33

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Γάζα

Διάβασέ μου το...

Φονικές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή που ελέγχει η Χαμάς.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Γάζα
-

 

Τουλάχιστον τρεις νεκρούς και αρκετούς ακόμη τραυματίες άφησαν πίσω τους δύο εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διαμηνύοντας ότι θα βρει τους δράστες των επιθέσεων.

«Τα αμαρτωλά χέρια που διέπραξαν αυτό το έγκλημα δεν θα μείνουν ατιμώρητα», διεμήνυσε η οργάνωση. Επρόσωπος του στρατού του Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι δεν είναι ενήμερος για καμία βραδινή επιχείρηση στη Γάζα.

Η πρώτη έκρηξη κατέστρεψε μοτοσικλέτα που περνούσε από σημείο ελέγχου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τρίτος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε. Λιγότερο από μία ώρα αργότερα δεύτερη έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακόμη ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι άνθρωποι σε διαφορετικό σημείο ελέγχου.

AP - Επίθεση - Γάζα

AP - Επίθεση - Γάζα

AP - Επίθεση - Γάζα

AP - Επίθεση - Γάζα

Η Χαμάς, η οποία έθεσε υπό τον έλεγχό της τη Γάζα το 2007, έπειτα από τον εμφύλιο που ξέσπασε με τις δυνάμεις της Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, καλείται να αντιμετωπίσει άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, που ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα και στο Ισλαμικό Κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ