Οικονομία

10 Οκτωβρίου 2019 15:27

Θεοχάρης: απώλειες μισού δις στον τουρισμό από την κατάρρευση της Thomas Cook

Διάβασέ μου το...

Πως σκοπεύει η Κυβέρνηση να αναπληρώσει τα δυνητικά χαμένα έσοδα. Γιατί ο Υπουργός Τουρισμού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θεοχάρης: απώλειες μισού δις στον τουρισμό από την κατάρρευση της Thomas Cook
-

Λύσεις για να ισοσκελιστούν οι ζημιές από την κατάρρευση της Thomas Cook αναζητά η κυβέρνηση, με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να επισημαίνει πως προτεραιότητα είναι η ανάκτηση του ποσού μισού δις που θα χαθεί από τον ελληνικό τουρισμό.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή, ο Υπουργός Τουρισμού παραδέχθηκε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη. Επικαλούμενος στοιχεία από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο είπε πως «την επόμενη χρονιά θα χάσουμε μισό δις ευρώ από τον ελληνικό τουρισμό». Η ανάκτηση του ποσού, διευκρίνισε θα γίνει με την αναπλήρωση όλων των δυνητικά χαμένων αεροπορικών θέσεων λόγω της Thomas Cook για το 2020.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Τουρισμού είναι σε επαφή με την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, τους ανθρώπους των: Aegean, Jet2, British Airways, EasyJet.

Σε ότι αφορά στις ζημιές στα ξενοδοχεία της χώρας, ανέφερε πως φθάνουν τα 315 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Θεοχάρης κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε μετατρέψει την Thomas Cook σε στρατηγικό συνεργάτη της χώρας, συνάπτοντας μαζί του φαραωνική συμφωνία, από την οποία μόνος κερδισμένος ήταν η εταιρία.

«Από την κατάρρευση της Thomas Cook πήραμε ένα μάθημα. Πως η εξάρτηση του τουριστικού μας προϊόντος από έναν πελάτη ενέχει κινδύνους. Επίσης ότι το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ως ένας ζωντανός οργανισμός που είναι, πρέπει να μετεξελιχθεί. Και τώρα είναι η ευκαιρία μας να αλλάξουμε την τουριστική μας στρατηγική. Αυτό είναι στο χέρι όλων μας», είπε.